Ciutat

Els sindicats de professors mantenen la vaga a escoles dimarts i dimecres

La conselleria sosté que no es poden atendre “totes les demandes de cop” pel seu elevat cost econòmic

Protesta de la setmana passada dels sindicats de professors / ACN

Els sindicats de professors mantenen la vaga fixada per aquest dimarts i dimecres després de titllar “d’engany” les quatre sessions de mediació que s’han fet al departament de Treball amb Educació. Així, lamenten que les posicions continuen d’allò més allunyades i denuncien la “incapacitat negociadora” de la conselleria encapçalada pel Josep González Cambray, de qui demanen la dimissió com a màxim responsable.

El departament d’Educació, per contra, defensa que ha fet “els moviments necessaris” i sosté que no es poden atendre les demandes dels sindicats, “totes i al mateix temps”, pel seu elevat cost econòmic. També demanen als representants que acudeixin a la mesa sectorial prevista per aquest dijous.

No hi ha acord

Després de pràcticament una setmana de l’inici del procés de mediació entre els sindicats educatius i el departament d’Educació, finalment no s’ha pogut arribar a un acord, i es mantenen les dues jornades de vaga convocades per aquesta mateixa setmana. Després d’estar reunits matí i tarda, els membres del comitè han sortit lamentant el fracàs del procés, a causa del “tarannà autoritari” de la conselleria.

La seva portaveu, Eli Pericas, ha explicat que “no s’ha atès cap de les demandes” que proposaven per “revertir les retallades”. “No es té en compte el dictamen del Consell Escolar de Catalunya pel que fa a la moratòria del calendari, es contemplen demandes per després de la legislatura actual o es demana que s’assumeixi l’horari de permanència al centre del professorat de secundaria”, ha criticat.

Per això ha assegurat en nom dels assistents que no es desconvocaran les aturades mentre no es resolgui un conflicte que ha qualificat “d’enquistat” que disposa d’un suport “unànime”. També ha carregat contra el president, Pere Aragonès, per “tolerar aquesta situació” i no fer res davant la “precarització” dels treballadors del sector.

Tot i això, els sindicats han afirmat que “volen seguir negociant”, sempre i quan, siguin propostes que ajudin a revertir les retallades dels darrers anys i que no s’hagin d’aplicar passada la legislatura actual. “Veníem d’unes meses sectorials on el departament no negociava, per això hem hagut de recórrer a la mediació”, defensen. De la proposta de 14 punts, el departament “no s’ha mogut de forma rellevant en cap”, afegeixen.

Per tots aquests motius, els membres del comitè han avisat que convocaran més mobilitzacions.

Mesures amb un cost “altíssim”

D’altra banda, Educació defensa que ja s’han fet “els moviments necessaris” per arribar a un acostament amb els membres del comitè de vaga durant les darreres jornades. En aquest sentit, la directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell, ha admès que estan al dia de les peticions, però ha insistit que una reversió de les retallades té un cost “altíssim” i que no es poden assumir les mesures de forma immediata i per complet. “Estem gestionant diners públics”, ha afegit.

Collell ha subratllat que la conselleria ja ha posat en marxa un seguit d’iniciatives de cara al pròxims curs i ha recordat que la legislatura és llarga i que es farà tot el que es pugui. També ha aprofitat per demanar als sindicats que tornin a la mesa sectorial, que és “on es prenen els acords”.

Comentaris
To Top