Vallès

Dos bombers de Matadepera, a Ucraïna per ajudar refugiats

Miquel Mas i Toti Garcia es van incorporar dilluns a l’expedició fins a Polònia

Miquel Mas i Toti Garcia van sortir dilluns amb l’expedició

Miquel Mas i Toti Garcia, dos bombers voluntaris de Matadepera, es van incorporar dilluns passat a primera hora del matí a una nova expedició, la segona, de Bombers per Ucraïna. Es tracta d’un projecte que neix de la suma de voluntats de bombers d’arreu de Catalunya per ajudar a la població ucraïnesa que està patint els efectes de la guerra.

El viatge va sortir des de Cerdanyola del Vallès a primera hora del matí amb set furgonetes carregades de medicamentsextintors i roba d’hivern que ja tenen un destí fixat. Per altra banda, tornaran de Polònia, previsiblement divendres que ve, amb una cinquantena de dones i infants que estan refugiats en una casa de colònies de Kíiv i que, fugint de la guerra d’Ucraïna, volen arribar a Catalunya.

Bombers per Ucraïna

Quinze bombers de diferents associacions i parcs de tot el país han impulsat la iniciativa de manera gairebé espontània. D’una banda, volen aportar el seu gra de sorra en el trasllat de famílies refugiades. També pretenen proporcionar recursos a aquells que es veuen obligats a deixar enrere les seves cases i als bombers ucraïnesos que, dia a dia, treballen per protegir la població dels atacs aeris. En aquesta segona expedició, han recaptat més de 27.000 euros que aniran destinats a labors humanitàries.

S’està preparant una tercera expedició, que tindrà lloc probablement la setmana que ve.

Comentaris
To Top