Ciutat

El doctor Josep Artigas reflexionarà sobre l’autisme a l’auditori de l’Espai Cultura

La Fundació Ramar i la Comissió d’Atenció a la Diversitat del Col·legi Claret presenten la xerrada ‘Com veuen l’autisme les persones autistes?’

Façana de l'antiga Escola Industrial de Sabadell, seu de l'Espai Cultura de la FCS / VICTÒRIA ROVIRA

La Fundació Ramar i la Comissió d’Atenció a la Diversitat del Col·legi Claret presenten la xerrada  Com veuen l’autisme les persones autistes?, a càrrec del doctor Josep Artigas, aquest dijous 31 de març a les 18 h a l’auditori de l’Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, al carrer d’en Font, 1.

El doctor Artigas, que és neuropediatra i psicòleg, durant molts anys va dirigir la Unitat de neuropediatria de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i del centre Psyncron, a més de participar en congressos, màsters, cursos de formació i d’haver escrit nombrosos articles i llibres sobre Trastorns del Neurodesenvolupament. 

  • L’expert farà reflexionar vol fer reflexionar a partir d’algunes provocadores idees i preguntes inicials:
  • Les persones autistes no comprenen el món de les persones “normals”. 
  • Les persones “normals” no comprenen el món de les persones autistes.
  • L’alternativa és “normalitzar” l’autisme?
  • La “versió oficial” de l’autisme, la dels manuals i dels cursos sobre autisme que no tenen en compte la perspectiva de les persones autistes, mostra un panorama distorsionat que contribueix a generar incerteses, despeses i, sobretot, el malestar que sent qualsevol col·lectiu que viu i sent la marginació.

El mateix es podria dir si ens referim a les persones amb trastorn del llenguatge, TDAH o dislèxia. Tot i que el seu món no està tan allunyat de nostre com el de les persones autistes, moltes vegades tampoc els comprenem.

La cita serà oberta al públic i gratuïta. Està especialment adreçada a professionals del món educatiu i sanitari, a les famílies de les persones amb aquest trastorn i als propis afectats.

Comentaris
To Top