Ciutat

Fumar a les terrasses dels bars, prohibit abans del 2023

/ LL.F.

El Ministeri de Sanitat treballa en la reforma de la llei del tabac de 2005 i ha redactat un esborrany en el que proposa incrementar els impostos dels cigarrets i els seus derivats, augmentar els llocs lliures de fum i que no es pugui fumar en els cotxes. Segons han avançat diversos mitjans, es preveu que aquestes mesures es posin en marxa abans de l’any 2023.

Segons el que proposa l’esborrany, no es podrà fumar en terrasses de bars ni a les platges. Es prohibeix també fumar en instal·lacions esportives a l’aire lliure i  vehicles privats si hi viatgen infants o embarassades. L’objectiu de la nova Llei Antitabac, sense actualitzar des de 2010, és que Espanya aconsegueixi la meta fixada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) d’aconseguir “una reducció relativa al 30% en el consum de tabac per a l’any 2025.

Durant la pandèmia, el Ministeri de Sanitat i les autonomies van pactar prohibir fumar al carrer si no es manté la distància de dos metres. És una de les  mesures que es van acordar per unanimitat l’agost del 2020. Una mesura que properament passarà a ser una realitat. Amb o sense Covid als carrers.

Prohibiríeu fumar tabac a les terrasses i al cotxe?

Comentaris
To Top