Ciutat

Denunciat un local de Sabadell que venia il·legalment loteria d’origen dominicà

Durant les inspeccions de Mossos a l’Àrea Metropolitana es van intervenir nombroses butlletes i diners

Imatge d'una de les denúncies interposades / Mossos

Els Mossos d’Esquadra ha denunciat un local de Sabadell que venia il·legalment loteria d’origen dominicà. En el marc d’un dispositiu a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la policia ha registrat l’establiment i ha intervingut butlletes, extractes de venda, documentació relacionada amb números premiats dels diferents sortejos i diners, provinents de la venda i la comercialització il·legal d’aquesta loteria.

Sabadell no ha estat l’única ciutat on s’ha detectat aquesta pràctica. En total, Mossos han denunciat 29 locals a l’àrea metropolitana de Barcelona que venien il·legalment loteria d’origen dominicà. La venda es feia des de locals de compra i venda d’or o locutoris. Les inspeccions s’han dut a terme a l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell i Barcelona. En total, s’han intervingut 9.095 euros. En algun establiment de l’Hospitalet també es van detectar apostes esportives.

El dispositiu es va dur a terme conjuntament amb efectius de les unitats regionals de policia administrativa de les regions policials metropolitanes, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la col·laboració de les URPA central, de Girona i del Camp de Tarragona.

S’han identificat dotze modalitats de loteria (Anguila Mañana / Tarde / Noche, la Primera, La Suerte, King Lottery Mañana, La Real, La Florida, New York Mañana / Noche, Loteka, Pale). En aquestes, els jugadors escullen un nombre determinat de números (del 0 al 99) i poden formalitzar apostes des d’un euro fins a cinc, segons l’establiment, i els premis anirien segons l’aposta fins a un màxim de 65 euros per euro apostat.

Les actes administratives que s’han estès durant el dispositiu seran lliurades a la Direcció General de Tributs i Joc del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat, com a organisme competent per a la incoació dels expedients sancionadors corresponents per infraccions molt greus, les quals poden arribar a multes de fins als 601.000 euros.

Comentaris
To Top