EL PERSONATGE

Els sabadellencs responen: com us afecta la pujada del preu de la gasolina?

El Consell de Ministres va aprovar dimarts un paquet de mesures anticrisi. Hi ha inclosa una bonificació de 20 cèntims de la gasolina a tots els vehicles, personals o professionals, per fer front a la pujada de preus. Hem preguntat a tres sabadellencs com els afecta la situació actual dels carburants.

Laia Layunta: “Des que ha pujat el preu, intento agafar menys el cotxe”

“Des que ha pujat tant el preu, intento no agafar tant el cotxe i anar més amb transport públic. Realment, tinc la sort de poder escollir aquesta opció, per anar a la universitat i per moure’m. Però sí, he patit l’encariment de la gasolina, igual que gairebé tothom”, valora la Laia. “La mesura del govern espanyol és un tractament simptomàtic, però no va al quid de la qüestió. És millor que res, sí. Però cal buscar què està passant”.

“Jo abans no em mirava mai quina gasolinera estava més barata, ni entenia la gent que ho feia. Des que ha pujat tant el preu, sí que ho començo a entendre”, afegeix.

Gloria Pozo: “Això afecta el preu dels productes”

“Per sort, treballo a prop de casa i puc anar a la feina caminant. Però quan he hagut de sortir amb el cotxe, ho he notat molt. M’he gastat molts més diners”, contesta la Gloria, en una benzinera de la ronda de Ponent.

“La meva parella va amb moto i abans omplia el dipòsit amb una mica més de 6 euros, mentre que ara li costa molts més diners”, posa d’exemple. “Jo m’imagino que això afectarà gairebé tots els productes i serveis, perquè és necessària la benzina perquè ens arribin”, augura. Hi troba una perspectiva optimista: “L’única cosa positiva serà que es promouran els cotxes elèctrics i que la benzina vagi desapareixent”.

Jan Aragonés: “Els 20 cèntims de menys estan molt bé, però el preu pot pujar”

“No anirà malament la mesura del govern espanyol per reduir el preu de la gasolina. Però, sincerament, s’hauria d’atacar el problema de base: frenar-ne l’encariment. No sé com, però s’hauria de fer. Els 20 cèntims de menys estan molt bé ara, però la gasolina pot continuar pujant de preu…”, opina el Jan mentre omple el dipòsit.

La situació encara podria anar a pitjor, tal com planteja: “Què passarà quan estigui a 2,40 euros el litre? El rebaixaran una mica, però continuarà sent caríssima”, exemplifica. “S’hauria d’explorar una manera de limitar els preus”.

Comentaris
To Top