Ciutat

Retiren material de l’interior de la fàbrica Bosser del Centre

Sembla que hi regni la quietud, però a l’antiga fàbrica Bosser, al carrer d’Alemanya (Centre), hi passen coses. Aquest dimarts passat, per exemple, es va retirar material del seu interior des de la porta d’accés més propera a la Rambla, on hi ha una part de la fàbrica que no té la façana protegida com la resta i encara manté l’estructura original. Un camió de recollida de ferralla era l’encarregat de carregar-la per endur-se-la.

Construcció aturada a l’antiga fàbrica Bosser / CEDIDA

Construcció aturada a l’antiga fàbrica Bosser / CEDIDA

L’operació es va dur a terme aproximadament entre les 9.30 i les 16.30 h, el període pel qual l’Ajuntament havia atorgat una llicència d’ocupació de la via pública. Per aquest motiu, el tram del carrer d’aquesta fàbrica entre Ferran Casablancas i Sant Pau va quedar tallat al trànsit i els vehicles van haver de buscar vies alternatives per accedir en direcció Rambla. Fonts de la propietat consultades pel Diari han declinat fer declaracions.

Pendents dels estintolaments

La façana de la fàbrica Bosser està protegida i per això hi ha uns estintolaments que la suporten i ocupen part de la calçada. Tant l’Ajuntament de Sabadell com la propietat han acordat, segons el consistori, que els propietaris han de retirar aquests elements del carrer i traslladar-los a l’interior per continuar protegint la façana i per alliberar l’espai públic un cop s’ha constatat que no hi ha projecte per aquest espai, almenys, des que a mitjans de 2018 van quedar aturades les obres que s’hi feien.

Aquest punt es troba en procés de gestió i és el segon acord al qual van arribar les dues parts. Al primer ja se li va donar compliment a finals de gener i passava per retirar les dues grues que hi havia pel mateix motiu.

Des del Govern de Sabadell al·leguen motius de seguretat, dignitat i de recuperació de l’espai públic per pressionar la propietat de la fàbrica Bosser a donar una solució almenys a l’exterior de l’edifici en el qual es va començar una construcció, però va quedar aturada ja fa tres anys i mig.

Treure els estabilitzadors, proper pas a la fàbrica Bosser

Comentaris
To Top