CASTELLAR

La Penya Arlequinada vol recuperar el seu passat

El president de la Penya Noé Porras, a les instal·lacions de Can Font / LL.CLOTET

“Volem que els nostres fills visquin el que hem viscut nosaltres”, explica el president de la Penya Arlequinada Noé Porras. Amb aquesta premissa, el sabadellenc i els sis membres restants de la junta directiva del club esportiu esperen recuperar el pols d’una entitat que en els darrers anys ha patit una decadència que l’ha fet passar de tenir 600 socis dues dècades enrere, a tenir-ne vora de 200: “Hi ha hagut un augment de la demanda i un canvi d’hàbits de la societat. Aquí hi venien els fundadors de la penya i els seus familiars, que era gent 100% de Sabadell. Ara, també, ha canviat el perfil del veïnat de Can Font: de ser una urbanització de segones residències amb un alt poder adquisitiu a primeres residències sense aquest múscul”, analitza.

Per revertir aquesta situació i recuperar la solera perduda, la Penya Arlequinada torna a ser “un sol club”, un cop finalitzada la concessió per a la gestió i explotació de la part esportiva: “Ara tots els beneficis es reinvertiran per la millora dels socis. Això estava molt malament i no volíem que acabés morint. Hem de fer un intent per evitar-ho”, assegura.

Les nou pistes de pàdel, a Can Font / LL. CLOTET

Amb una inversió no superior als 80.000 euros, i amb la col·laboració de diversos empresaris socis de l’entitat, la prioritat implica fer un “rentat de cara” a les diverses pistes de pàdel, arreglar la piscina i dinamitzar un club que, tot i tenir més d’una desena d’equips federats de pàdel, necessita, amb urgència, atraure nou públic, sobretot, de jove: “El pàdel és el nostre actiu principal. Ve gent d’altres poblacions, però necessitem les noves generacions per ampliar la nostra massa social. Ens hem posat l’objectiu de doblar el nombre de socis en un màxim de dos anys. A més, volem recuperar l’agermanament amb el CE Sabadell”, detalla.

L’any vinent, el 50è aniversari

L’any 1959, diversos aficionats arlequinats van decidir crear la Penya Arlequinada, amb seu al centre de la ciutat. Deu anys després, el 22 de desembre del 1969, la vida de molts penyistes sabadellencs faria un tomb radical: el número 59.369, venut íntegrament a Sabadell, de La Loteria de Nadal, deixava 900 milions de pessetes. Aquesta pluja de diners va permetre tenir les instal·lacions d’avui dia, que obrien les portes el 1973, convertint-se en un club social i referent en el món del tennis, amb el torneig Penya Arlequinada –l’any vinent celebren el 50è aniversari de l’arribada a Can Font–: “Durant anys, molts jugadors del CE Sabadell venien aquí, com per exemple Ramon Hicks. Era un club elitista, com podria ser el Cercle Sabadellès d’avui dia, que va tenir visitants il·lustres com Montserrat Caballé o el Màgic Andreu”, recorda Porras, anhelant que en un futur pròxim pugui reviure els millors temps del club.

Comentaris
To Top