ESPORTS

L’Astralpool Club Natació Sabadell inicia la defensa del títol de lliga

Les waterpolistes sabadellenques, en una imatge d’arxiu / LL. FRANCO

Quatre dies després de proclamar-se subcampiones d’Europa davant l’Olympiacos grec al Pireu, l’Astralpool Club Natació Sabadell inicia aquest dijous (20h) a la Finetwork Aquatics de Can Llong la defensa del títol de lliga. L’equip de David Palma es veurà les cares a les semifinals davant el Mediterrani.

Un play-off que arriba en un moment complicat per a les sabadellenques: sense la neerlandesa Maartje Keuning, les canadenques Gurpreet Sohi i Monika Eggens, i amb les tocades Maica Garcia i la nord-americana Maggie Steffens. Un escenari, amb diversos contratemps de pes que posen en relleu la difícil temporada que ha hagut d’afrontar l’equip de David Palma, tot i estar present en totes les finals disputades fins el dia d’avui –Copa de la Reina, Supercopa d’Espanya i Copa d’Europa–.

En dues d’elles, el botxí de les sabadellenques ha estat el CN Mataró, segon classificat a la fase regular de la Divisió d’Honor femenina, qui enguany s’ha convertit en la bèstia negra de les sabadellenques, aconseguint derrotar a les de David Palma en quatre de les cinc ocasions que s’han vist aquesta temporada.

Si els pronòstics es compleixen, i sabadellenques i mataronines fan els deures davant barcelonines i terrassenques, respectivament, els dos grans dominadors del waterpolo femení estatal es tornaran a veure les cares tal com va succeir ara fa un any en la final del play-off: “Primer hem de pensar amb el Mediterrani i després, en tot cas, amb el Mataró. Volem aixecar la copa de la lliga”, explica la capitana sabadellenca Maica Garcia.

Evitar un nou 2006

Més enllà de revalidar el títol aconseguit la temporada passada i sumar la que seria la dinovena lliga en les darreres vint-i-tres temporades, l’Astralpool Club Natació Sabadell evitaria acabar la temporada en blanc, sense cap títol. Un fet del tot inusual en la darrera dècada, on les sabadellenques han guanyat, com a mínim, una de les competicions que han disputat. En el cas que no es pogués aixecar l’enèsima lliga, ens hauríem de remuntar a la temporada 2006. Aleshores, el Club es va quedar sense cap dels títols als quals va prendre part.

El Pireu es resisteix: subcampiones d’Europa

Comentaris
To Top