Ciutat

Es reprèn el cicle de conferències a la Unió Excursionista de Sabadell

Totes les sessions es faran a la seu de la UES

Deu sessions de muntanya, espeleologia, alpinisme i reivindicatives, entre altres. La Unió Excursionista de Sabadell inicia el pròxim 21 d’abril –cada dijous fins al 30 de juny– el Cicle de cinema i conferències de muntanya, que la pandèmia va obligar a ajornar dins dels actes del 50è aniversari de l’entitat excursionista: “Volem recuperar l’essència d’aquest cicle que va quedar aturat, quan només havíem fet dues sessions”, expliquen des de la UES.

D’aquí a dues setmanes, l’alpinista Rafa Vadillo donarà el tret de sortida amb la conferència Territoris inexplorats, gel i nòmades a l’àrtic rus, durant l’expedició, la primavera del 2018, d’exploració per a escalades en cascada. El darrer dijous d’abril serà el torn d’Ester Sabadell que compartirà amb socis i no socis –prèvia inscripció, totalment gratuïta– l’audiovisual Sota el cel de les muntanyes, entre cims i tempestes En el mes de maig, serà el torn de Sílvia Bel –5 de maig–, amb la projecció de l’audiovisual Llum i Llibertat, que rememora l’acte del passat 1 d’octubre del 2010 quan més de 500 escaladors van pujar a 131 agulles de Montserrat en memòria dels 131 presidents de la Generalitat de Catalunya.

El següent dijous, l’alpinista Ferran Latorre serà el convidat a la sala d’actes de la UES –5 euros per als no socis– per compartir l’experiència de conquerir els 14 cims de més de 8.000 metres. Durant la segona meitat de maig serà el torn de l’alpinista Agnès Riera, i la conferència sobre la nova descoberta de l’avenc de les Rovires, a Sant Llorenç del Munt.

Les darreres quatre conferències constaran d’una taula rodona  per parlar sobre les dècades d’alpinisme català, la presentació del llibre de la instructora d’alpinisme Piti Capella, Everest 82, amb Jordi Pons i els orígens i evolució de l’alpinisme a Europa per Jaume Altadill i Jordi Pons.

Comentaris
To Top