Diners

CaixaBank afronta amb fortalesa “l’alta incertesa”

CaixaBank

El president del banc, José Ignacio Goirigolzarri, assegura que l’entitat bancària encara el futur “des d’un excel·lent punt de partida”

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ahir a València / Ana Escobar-EFE

CaixaBank afronta l’actual entorn econòmic, marcat per la guerra d’Ucraïna, des “d’una excel·lent posició de partida“. Així ho va assegurar ahir el president de l’entitat, José Ignacio Goirigolzarri, en la seva intervenció a la junta general ordinària d’accionistes, que es va celebrar a València, on CaixaBank té la seva seu social.

Goirigolzarri va destacar el lideratge del banc al mercat espanyol després de la fusió amb Bankia. “Des d’un punt de vista financer, ens ha permès assolir els tres objectius que ens vam marcar fa un any: dotar-nos de mida crítica, mantenir una forta solidesa financera i assolir un model de rendibilitat sostenible”, va assenyalar el president de CaixaBank.

En aquest sentit, va assegurar que l’entitat treballa amb un model que cerca la sostenibilitat del projecte, no només suportada en els resultats financers sinó també en com s’aconsegueixen, alhora que va indicar que CaixaBank vol liderar la transformació de la banca espanyola.

Goirigolzarri va prometre que CaixaBank no desatendrà el seu públic “sènior” ni tancarà oficines en municipis on sigui l’única entitat present, una reclamació de les zones més despoblades del país.

Rebaixa al 4,2% la previsió del PIB

El president del banc va explicar que l’exercici 2022 va arrencar en un entorn econòmic “clarament positiu”, encara que la invasió russa d’Ucraïna “ha produït un canvi radical d’escenari”.

“Esperem que la recuperació continuï aquest any, encara que la incertesa sobre l’evolució de l’economia global i l’europea en particular és molt alta”, va manifestar Goirigolzarri, que va pronosticar un creixement del 4,2% del PIB espanyol aquest any, 1,3 punts percentuals menys del previst inicialment, i una inflació mitjana anual del 6,8%.

La banca espanyola, va dir, afronta aquest “context d’alta incertesa” des d’una posició molt diferent de la que es trobava en l’última crisi financera i, dins del sector, el punt de partida de CaixaBank és “diferencial”, ja que és líder del mercat en volum de negoci, compta amb un important matalàs de liquiditat i gaudeix d’una “gran solvència”.

El conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar, va afirmar que els ingressos dels negocis principals de l’entitat van sumar el 2021 un total de 10.597 milions d’euros, un 27,5% més que l’any 2020.

Comentaris
To Top