Ciutat

Demanen destinar 2,9 milions d’euros al passeig sorgit del soterrament a Sabadell

El passeig sorgit del soterrament, sense urbanitzar / LLUÍS FRANCO

Són diners que la Generalitat ha retornat a l’Ajuntament, que els va avançar per poder fer el perllongament

El passeig sorgit del soterrament, sense urbanitzar / LLUÍS FRANCO

La Plataforma soterrament FGC reclama al Govern que destini 2,9 milions d’euros a urbanitzar el passeig sorgit del soterrament de les vies entre Can Feu i Gràcia.

El que proposa la plataforma és “garantir el finançament de l’obra”, tal com assegura en un comunicat, aprofitant que la Generalitat va retornar el mes de març 2,9 milions d’euros a l’Ajuntament de Sabadell. Diners que el consistori havia avançat per completar el perllongament dels FGC fins al nord de la ciutat.

Des de la plataforma reclamen que el projecte d’urbanització de Can Feu – Gràcia s’executi “sense demores”, després dels entrebancs que ha sofert. El soterrament de les vies i la nova estació del tren es va completar amb el govern quadripartit, el 2016. També va ser aquest executiu el que l’agost del 2018 va iniciar el concurs d’idees per urbanitzar l’espai, però un dels finalistes va impugnar el resultat el juliol del 2019 -ja en govern Farrés, perquè considerava que en el veredicte es podria haver trencat l’anonimat de les sis propostes finalistes.

El mes de desembre d’aquell any, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va determinar que s’havia de repetir el concurs. Actualment, s’està a punt de conèixer el resultat del nou concurs. La demora que ha provocat la seva repetició ha fet que no es pugui realitzar amb fons europeus FEDER. 1,2 milions que, per no perdre’ls, l’Ajuntament va destinar a les obres del parc del Nord. En total, el projecte d’urbanització està pressupostat en 2,4 milions d’euros.

Sabadell recupera 3 milions d’euros invertits en el soterrament dels FGC

Comentaris
To Top