Ciutat

La vacunació de la grip creix per segon any consecutiu a Sabadell

Als CAP de l’Institut Català de la Salut s’han administrat 32.748 dosis

Vacunació de la grip al CAP Sud / LLUÍS FRANCO

El coronavirus ha fet augmentar la vacunació de la grip. Per segon any consecutiu, la campanya 2021-2022 ha registrat més vacunats que l’anterior. Enguany han rebut aquesta vacuna 32.748 persones a tots els CAP de Sabadell que formen part de l’Institut Català de la Salut (ICS), segons dades de la mateixa institució. La directora del Servei d’Atenció Primària del Vallès Occidental de l’ICS, Montse Teixidó, fa una valoració positiva de la vacunació de la grip perquè “s’han superat lleugerament les dades globals assolides l’any anterior”.

El febrer de l’any passat s’havien vacunat de la grip un 20% més de sabadellencs que l’any anterior. Entre 2019 i 2020 van rebre la vacuna de la grip 26.919 persones, una xifra que va pujar en 5.622 persones en la campanya del 2021, arribant a 32.541 dosis administrades.

Aquest cop, el pic de contagis es va registrar en els darrers dies al Taulí, la qual cosa va provocar de nou la saturació del servei d’Urgències. En tots els casos, científics i sanitaris coincideixen que al llarg de la pandèmia, la reducció de la mobilitat, les mesures de prevenció del coronavirus i l’ús de la mascareta han ajudat en tot moment a què hi hagi menys contagis, dels quals no es disposa de dades concretes de Sabadell.

Teixidó aplaudeix el paper dels professionals de primària, “perquè van gestionar la vacunació de la grip juntament amb la de Covid-19, fet que implica més esforç organitzatiu i logístic”, ja que per accelerar les inoculacions s’han administrat alhora.

Mentre no es doni per acabada l’epidèmia de la grip i hi hagi dosis disponibles, encara se seguirà administrant la vacuna als centres d’atenció primària. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va reconèixer a mitjans de març que l’augment de casos de grip ha estat “un pèl sorprenent” després d’un hivern en què pràcticament no n’hi havia hagut.

Comentaris
To Top