ESPORTS

El sabadellenc Iker Pajares es consolida a l’elit mundial d’esquaix

Iker Pajares, jugador esquaix
Iker Pajares en acció en un dels tornejos internacionals / CEDIDA

El jugador sabadellenc Iker Pajares es consolida a l’elit de l’esquaix mundial després d’un inici de 2022 espectacular. Fa tres anys, ocupava el número 42 del rànquing mundial. En una entrevista al Diari de Sabadell mostrava la seva ambició de continuar escalant posicions. Dit i fet. Aquest mes d’abril acabarà en el número 18. “Arribar al lloc on soc ara era un somni. En els dos últims mesos he aconseguit molt bons resultats. Ara ve el més difícil de tot: mantenir-se. El circuit professional és molt dur i serà molt difícil aguantar en el Top-20”, explica.

L’actual jugador del Club de Tennis Sabadell – després de la desaparició del Malibú Esportiu, el seu club de tota la vida – reconeix que “he hagut de variar el meu estil de joc i adaptar-me als canvis de l’esquaix. Cada vegada és més explosiu. Abans era molt lent i ara s’ha tornat molt ràpid i requereix una gran condició física. Ha guanyat espectacularitat pel públic, però és molt més dur pels jugadors”.

Cop dur i reacció

No tot han estat roses i violes. L’Iker va patir una “gran decepció” en perdre a Santiago la final del Campionat d’Espanya davant el veterà Borja Golán. “L’havia guanyat els dos últims anys i em sentia favorit, però va demostrar que amb 39 anys el seu cos encara pot competir al màxim nivell”.  El sabadellenc es va refer molt bé del cop fent dos excel·lents tornejos als Estats Units: semifinalista a Washington i quartfinalista a Chicago. Són proves que es podrien equiparar a un Grand Slam fent un paral·lelisme amb el circuit del tennis.

Amb 26 anys, espera mantenir-se a l’elit entre 10 i 12 anys més. “Caldrà veure sensacions i l’evolució física, però em sento molt fort i amb moltes ganes” assegura, abans d’afrontar nous reptes aquest 2022, com l’Europeu per equips, el Campionat del Món individual o la World Games, una competició que es podria equiparar als Jocs Olímpics d’aquest esport sense etiqueta d’olímpic.

D’altra banda, l’Iker continua viatjant per tot Europa per participar en diferents lligues internacionals. “Ara mateix jugo en sis lligues europees. Cada equip té dos jugadors locals i dos estrangers. Viatjo, jugo i torno. Econòmicament, és una competició rendible”. En poc temps ha participat a Anglaterra, Paisos Baixos i Alemanya. Aspirar a un títol mundial és gairebé un somni. “És l’únic campionat en el qual només hi ha vuit caps de sèrie. Aquest sistema obre el ventall a les sorpreses, però el quadre és duríssim”. Se celebrarà a Egipte, la meca de l’esquaix, i en principi els egipcis són els grans favorits. Qui sap?

Iker Pajares viu amb resignació l’aturada al món de l’esquaix

Comentaris
To Top