Oci i cultura

El sabadellenc Albert Pla publica una novel·la per a llegir des del mòbil

El llibre, que es pot descarregar per al mòbil, es planteja com si es tractés d’una conversa de WhatsApp

El sabadellenc Albert Pla estrena novel·la amb un format original / ACN

El cantautor sabadellenc Albert Pla publica aquest dimecres la novel·la digital Los unos y los otros que ja es pot llegir a través del telèfon mòbil. El treball es planteja com una “bufetada a la realitat” amb una història d’amor impossible que té com a rerefons una societat “controlada i manipulada per un sistema basat en l’engany i el totalitarisme”.

La novel·la, que es pot llegir descarregant una aplicació pel telèfon intel·ligent, es planteja com si es tractés d’una conversa de WhatsApp. La particular novel·la compta amb dos protagonistes, la Lucía i en Carlos que tenen accés a l’”alteritat” i fan un reflex d’allò “miserable” i de l’”excels” de la condició humana.

L’obra de Pla explica la història de dos joves que, davant la impossibilitat de trobar-se en el món real, es relacionen per la popular aplicació de missatgeria instantània. Els dos personatges van en una mateixa classe d’un mateix institut però un pertany a un grup i l’altre a un altre. Cadascun d’aquests grups és dirigit per grans corporacions comercials que els impedeixen relacionar-se. Tot i això, els dos protagonistes aconseguiran tombar els murs que els separen estimant-se a través de WhatsApp.

Segons han explicat, Pla planteja que lluny de ser una distòpia d’un futur inquietant, el treball és una “bufetada de realitat mirada amb lupa”. Pla mosta un món on, darrera l’aparença de llibertat, s’amaguen el “control, la vigilància i la manipulació més absolutes a través d’un sistema basat en l’engany, l’abús i el totalitarisme”.

“És un bany d’esquinçant neorrealisme tecnològic des de la simplicitat que ofereix WhatsApp, amb el permís eròtic de Bukowski i la seva “màquina de follar” i l’intel·lectual de McLuhan i el seu “el mitjà és el missatge”, han definit en un comunicat.

Comentaris
To Top