Vallès

La UAB reflexiona sobre salut i sostenibilitat al llarg de la setmana

La comunitat educativa reflexiona sobre maneres de viure més sanes i més respectuoses amb el medi ambient

Vista aèria del Campus de Sabadell de la UAB / CEDIDA

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) encara la recta final de la 12a edició de la Setmana Saludable i Sostenible, al Campus de Bellaterra. Tota la comunitat educativa participa, des de dilluns passat fins aquest divendres, en desenes d’activitats per reflexionar sobre maneres de viure més sanes i més respectuoses amb el medi ambient.

La salut mental,  el col·lapse alimentari o la influència de la guerra d’Ucraïna en l’emergència climàtica són alguns dels temes que  centren les ponències de la setmana. A més de xerrades, una universitat ha organitzat tallers, presentacions de libres i moltes activitats a l’aire lliure, una part de les quals són dirigides per docents de la universitat. Tot plegat, per oferir respostes relacionades amb la salut i la sostenibilitat de l’entorn.

La vicerectora de Campus, Sostenibilitat i Territori, Carme Miralles, sosté que la universitat  és un agent que, més enllà de la formació, ha de ser un motor de reflexió per a la comunitat que la configura. “Fa molts anys que reivindiquem la sostenibilitat com un concepte de present i de futur en què hi hem d’estar altament compromesos”.

“I som una comunitat amb molta gent jove, per la qual cosa introduir-los en àmbits quotidians de bona salut és bàsic i primordial”, afegeix Miralles, sobre l’altra vessant de la cita.

La Setmana Saludable i Sostenible es tancarà el divendres 29 d’abril amb el concert Que parlin els esquellots, d’Alidé Sans i Gustavo Duch.

Comentaris
To Top