Oci i cultura

Escenaris sota el firmament, en la nit d’estiu de Joventuts

Carles de la Rosa, Manel Sabés, Joana Soler i Núria Aymerich / Lluís Franco

Escenaris sota el firmament, en les nits de l’estiu sabadellenc. Les Joventuts Musicals no canvien la seva fórmula en la imminent 26à edició del Festival Internacional de Música de Sabadell. Ara bé, si altera la ubicació. Del pati dels Jardinets al pati del Casal Pere Quart. Els canvis propis de la vida. 

“No trobarem a faltar la buguenvíl·lia de l’amfiteatre, ja que també en tindrem una al nou escenari”, explica Joana Soler, incombustible presidenta de l’entitat. “És un espai molt cèntric, que hem de redescobrir i que ben il·luminat li traurem molt de partit”, afegeix el regidor de Cultura Carles de la Rosa.

Una altra novetat és el lleuger avançament de l’horari dels concerts. Enguany, a les 20 h. “Així després del concert podrem anar a sopar sense haver de córrer”, explica una riallera Soler. I és que, efectivament, un dels efectes de les restriccions de la Covid-19 ha estat europeïtzar els horaris dels esdeveniments (més aviat tardans i mediterranis). De la Rosa també en fa broma: “Ara l’òpera ja no acaba a les dues de la matinada!”. 

El festival arrencarà el 8 de juny, amb una vetllada al Teatre Principal a càrrec de Manel Camp Jazz, acompanyat d’un grup de dansa. Si plogués, els concerts es traslladaran a l’auditori del carrer Lacy, de forma que l’alternativa es troba en el mateix edifici.  

El 13 de juny serà el torn de l’Orquestra d’acordions de Sabadell, amb el seu swing. El 15 de juny és el dia d’una de les cireretes, amb la visita del pianista Marco Mezquida i el guitarrista Chicuelo. “Estan voltant per tot el món. És difícil d’atrapar-los, així que hem tingut molta sort”, matisa Soler. 

El 20 de juny actua la Cobla Mediterrània, acompanyada de la Coral de Belles Arts i l’Orfeó de Sabadell. “Molt de casa nostra”, apunta Soler. El Cor de Joves canta el 22 de juny, amb una actuació capella en la que es mouen entre el públic. I el 29 de juny serà la Banda de Sabadell la que tanqui les vetllades sota el firmament del Pere Quart.   

I és que la cloenda del festival empalma amb el Fresc i es torna a traslladar -excepcionalment- a l’amfiteatre dels Jardinets. Allà hi actuarà la companyia Illuminati, amb un espectacle còmic sobre Els tres tenors. I excepcionalment, també en un horari no europeu: les 21 h.

“Hem configurat una programació que en sembla heterogènia, amb una pluralitat de música”, conclou Soler, “i que en tot cas ens apassiona”.

Sala noble de l’edifici del Gremi de Fabricants, al carrer Sant Quirze / DS

Batuta d’honor pel Gremi de Fabricants

El Gremi de Fabricants ha estat distingit amb la Batuta de, premi que Joventuts Musicals atorga cada dos anys a una persona o entitat compromesa amb la difusió musical a la ciutat. Així ho va anunciar ahir el vicepresident de Joventuts Musicals, Manel Sabés, tot avançant que el premi es lliurarà el proper 20 de maig.

Serà al Teatre Principal, en el marc del darrer concert de la Temporada de Cambra que organitza l’entitat. Sabés va afegir que el Gremi dona suport a Joventuts des de l’inici. La secretària general del Gremi de Fabricants, Núria Aymerich, va agrair per la seva part aquesta distinció. I va assegurar que aquestes “són les coses per recordar en la memòria”.

Comentaris
To Top