Ciutat

Denuncien el tancament puntual de la Biblioteca del Nord de Sabadell dilluns passat

Biblioteca del Nord
La Biblioteca del Nord / LLUÍS FRANCO

El passat dilluns a la tarda, els usuaris que arribaven a les portes de la Biblioteca del Nord carregats d’apunts, i llibres es trobaven amb l’equipament tancat. Així ho han denunciat diversos usuaris, que assenyalen la necessitat de mantenir les portes obertes d’aquest equipament: “És un servei públic de molt pes pels veïns del nord de Sabadell”, sosté Irene Juárez, veïna de la Plana del Pintor i usuària habitual de la biblioteca.

Fonts de l’Ajuntament de Sabadell han confirmat que el tancament dilluns a la tarda va ser “circumstancial”. I que va ser causat per la baixa laboral de diverses persones de la plantilla. Així i tot, sostenen que el futur de l’equipament no està en risc.  Així, veïns i usuaris reclamen un reforç de la plantilla per evitar episodis com el  de la passat dilluns a la tarda. Si bé la gestió de l’equipament és responsabilitat de l’Ajuntament, una part del personal  depèn de la Diputació de Barcelona.

El grup municipal d’ERC ha criticat aquest tancament i remarca que les biblioteques “són un eix fonamental de la cultura i la cohesió social” i considera que el funcionament irregular d’aquest servei pot fer “desaparèixer” aquest equipament. “Cal que el servei de biblioteques es mantingui sempre obert”, ha exigit la regidora republicana, Èlia Soriano.

Dos grans fons documentals

La biblioteca del Nord disposa de dos grans fons documentals que trenca estereotips: un, està enfocat en el món de la discapacitat, on es proporciona cultura a aquest col·lectiu mitjançant materials adaptats i activitats especialitzades. L’altre, ofereix fonts documentals sobre el poble gitano, el primer fons tan extens sobre aquesta comunitat.

A Sabadell hi ha set biblioteques municipals: Vapor Badia, del Nord, de Ponent, de la Serra, del Sud, de Can Puiggener i dels Safareigs. Aquests equipaments s’han obert de forma ininterrompuda a excepció del període més estricte de l’Estat d’Alarma, quan van veure’s forçades a  tancar fins al juny de 2020. 

Les biblioteques, obertes sense cita prèvia

Comentaris
To Top