Ciutat

L’Hermandad Virgen de la Fuensanta organitza un sopar típic de Múrcia

parròquia església sagrat cor hermandad fuensanta

El 21 i 22 de maig l’Hermandad Virgen de la Fuensanta de celebra la seva 70a romeria

La parròquia del Sagrat Cor acull l'Hermandad Nuestra Señora Virgen de la Fuensanta

L’Hermandad Virgen de la Fuensanta ha organitzat aquest dissabte un sopar de germanor amb plats tradicionals de Múrcia. L’entitat recupera aquesta festa dos anys després amb algunes novetats, un acte que se celebra anualment per recaptar fons per a la celebració de la tradicional Romeria. “Després de dos anys aturats, comencem a retrobar-nos amb gent del nostre barri. És una recompensa per tots els que han lluitat per la Fuensanta”, expressa el president de l’Hermandad, Antonio Padilla.

Enguany, la festa ja no se celebrarà als voltants de la parròquia del Sagrat Cor, sinó que la nova ubicació serà a la sala Polivalent del Nord (Ronda Navacerrada, 58). El sopar, amb tastets de la gastronomia murciana, consta d’una beguda, pica-pica, primer i segon plat, postre i cava, i té un preu de 12 euros. Després del sopar tindrà lloc diverses actuacions musicals i alguns sortejos de productes de la Fuensanta.

Els tiquets es poden adquirir a diversos establiments de Ca n’Oriac, com ara la xarcuteria Ribes, Floristeria Cefe Moreno, la cafeteria Galeria, la farmàcia Lida M.T. Bonet Ortiz, Fruites i Verdures Josep i Elena i la merceria casa Bárbara.

La 70a romeria

El proper cap de setmana, 21 i 22 de maig, l’entitat està de festa gran. L’Hermandad Virgen de la Fuensanta de celebra la seva 70a romeria, que s’ha hagut d’ajornar-la diversos cops a causa de la Covid. Divendres 20 de maig se celebrarà una missa de difunts de l’Hermandad a les 20h a la parròquia de Ca n’Oriac. Dissabte dia 21 i diumenge 22 tindrà lloc la romeria, amb sortida a les 17h des de l’església Sagrat Cor.

Antonio Padilla proposa que l’any vinent, per commemorar el 70è aniversari de l’entitat, la Verge de la Fuensanta fos declarada patrona de Ca n’Oriac. “Ens ha acompanyat sempre i seria un gran orgull per nosaltres que fos la patrona del barri”, diu.Amb el naixement de l’entitat, l’any 1952, ja es van començar a fer activitats solidàries. Fa 15 anys que l’Hermandad va decidir reprendre les activitats i organitzar activitats culturals i solidàries de forma anual.

L’Hermandad Nuestra Señora Virgen de la Fuensanta va ser una de les primeres entitats del barri. A banda de la seva tasca cultural i catòlica, l’entitat s’ha caracteritzat pel seu tarannà social. El 1953 arribava la Verge de la Fuensanta a Sabadell. “Va costar 16.500 pessetes elaborar-la i 14.000 portar-la a Sabadell. Renfe va cobrar-li el seu bitllet. Des del 1953 és un emblema del barri”, recorda el president de l’entitat.

L'arribada de la verge de la Fuensanta a Sabadell, l'any 1952 / CEDIDA (Hermandad Nuestra Señora Virgen de la Fuensanta)

L’arribada de la verge de la Fuensanta a Sabadell, l’any 1952 / CEDIDA (Hermandad Nuestra Señora Virgen de la Fuensanta)

Comentaris
To Top