Vallès

Estudien com millorar la mobilitat de l’N-150 entre Sabadell i Terrassa

Els ajuntaments i la Generalitat analitzaran com fer més sostenible la connexió entre municipis

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha posat en marxa un estudi de mobilitat sostenible al voltant de l’N-150 a la confluència dels municipis de Sabadell i Terrassa, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La intenció és analitzar la seguretat viària, la facilitat d’accés, l’elevat nombre de desplaçaments, les mancances de transport públic i la sostenibilitat d’aquest sistema i recopilar les dades necessàries per poder executar un Pla d’actuació de mobilitat, coordinadament amb els ajuntaments de Sabadell i Terrassa i la Generalitat de Catalunya. El repte és establir un nou model de mobilitat amb estratègies que puguin donar resposta a problemàtiques concretes i presentar alternatives viables per reduir l’ús del vehicle privat motoritzat.

En concret, s’està fent l’Estudi de mobilitat sostenible de l’entorn urbà de la seu del Consell Comarcal, que es completa amb el Pla de desplaçaments d’empresa de la seu del Consell i Mercavallès.

Com a primers treballs s’ha realitzat la identificació d’agents de l’entorn i s’han anat fent reunions individuals amb cadascun d’ells per recopilar informació de les diverses problemàtiques. Alguns dels agents han mantingut converses i treballs bilaterals per aprofundir alguns interessos comuns en aquesta matèria.

El projecte entra ara en una nova fase de recollida d’informació detallada, per a la qual s’han elaborat diferents enquestes, adreçades a les persones de la zona amb desplaçaments obligats amb elevada freqüència: el personal del Consell, les empreses de Mercavallès, el veïnat i altres entitats i centres educatius amb la seu ubicada al voltant de l’N-150.

Comentaris
To Top