ESPORTS

David Nosàs fa realitat el somni de conquerir el seu primer vuit mil

El sabadellenc, al cim del Lhotse, i en un segon pla l’Everest / cedida

L’alpinista sabadellenc David Nosàs ja és a Sabadell després de conquistar el cim del Lhotse, el seu primer vuit mil, més d’hora del previst. Abans de completar la segona rotació, que era la intenció inicial, Nosàs i la resta de membres de l’expedició van decidir fer l’atac final a un dels catorze sostres del món: “Vam rebre l’anunci d’una finestra perfecta, sense vent i amb una temperatura collonuda, de vint graus sota zero”, explica Nosàs.

Els dies previs a l’ascensió, però, el sabadellenc va patir problemes estomacals que el van deixar sense ingerir res sòlid i en prou feines líquid, fet que van dificultar els darrers 800 metres: “Va ser molt dur. A partir dels 7.500 metres, cada tres passes has de descansar un minut i em vaig veure obligat a recórrer a l’oxigen”, recorda, mentre assegura que “sigui amb o sense, estic molt content d’haver aconseguit el primer vuit mil”. Ara, un cop de tornada a casa, Nosàs explica que ha perdut quatre quilos de pes i tota la musculatura: “El més fotut és que amb només tres dies perds tota la musculatura, que pot ser equivalent a uns set quilos”.

Un recordatori ben peculiar

L’estada al capdamunt del cim va ser breu, però inoblidable. Poc més d’un quart d’hora per contemplar les vistes, fer un parell de fotos, tot acompanyat d’un cadàver: “A dalt, hi ha unes roques amb un alpinista mort, assegut. Et recorda que a dalt no t’hi pots estar gaire estona si no, corres el mateix risc que ell”.

Comentaris
To Top