Publicitat
Ciutat

La Romeria de la Verge de la Fuensanta fa vibrar Sabadell

La processó ha congregat centenars de persones

La verge durant el recorregut / Cedida

L’espera s’ha fet llarga, molt llarga. Però després de gairebé dos anys sense la Romeria de la Verge de la Fuensanta aquest cap de setmana s’ha pogut tornar a gaudir de la popular tradició d’origen murcià. Les ganes de veure, tocar i acompanyar la verge eren immenses i van quedar ben clares amb la gran quantitat de gent present a l’església del Sagrat Cor de Ca n’Oriac, que també va anar seguint la processó fins a arribar a Sant Julià.

Allà hi ha “dormit” la verge i allà s’ha fet la principal celebració de la germanor murciana, que aquest any ha celebrat el seu 70è aniversari. “Fa molts anys només fèiem celebració el diumenge i amb el temps hem acabat fent els dos dies. Aquest any ha vingut moltíssima gent, estem molt sorpresos i contents, la gent en tenia ganes”, ha explicat l’Antonio Padilla, president de l’Hermandad Nuestra Señora Virgen de la Fuensanta.

L’esglèsia del Sagrat Cor plena abans de la Romeria / Cedida

Centenars de persones seguint la verge / Cedida

Dues processons

Si el dissabte la Romeria va anar de Ca n’Oriac a Sant Julià, el diumenge ha fet el camí invers. Durant la tarda s’ha celebrat la missa romera, amb molta passió, devoció i càntics dedicats a la verge als crits de “guapa”. Després de la cerimònia s’ha tret la verge de l’església de Sant Julià al ritme dels tambors i el capatàs que donava les ordres.

La processó del diumenge / Lluís Clotet

Una passió

El seguiment de la verge és un sentiment molt profund i així ho viu molta de la gent que l’ha anat a veure. És el cas del Francisco López, de l’Hermandad de Los Caballeros: “Vinc cada any des de Múrcia a veure la verge, la d’allà és l’original, però sentim molt la de Sabadell. Per això vinc”.

Un altre aspecte a destacar és la tradició de pares a fills que envolta la romeria. “El meu avi va portar l’estàndard i la verge al tren dels murcians l’any 52 i 53”, ha comentat la Maria Teresa, assistent a l’acte.

Per la Carmen veure la processó és seguir el llegat familiar: “Per nosaltres és un orgull, sóc de família murciana i per mi és important seguir la tradició”.

Com bé han afirmat els organitzadors la Romeria d’enguany ha estat un èxit i ha aplegat a moltíssimes persones arreu del recorregut.

Publicitat
Comentaris
To Top