Publicitat
Ciutat

Rècord de temperatura a Sabadell en el mes de maig dels darrers set anys

Una senyora, hidratant-se, aquest cap de setmana passat / v. r.

Segon rècord de temperatura en un mes de maig des de l’entrada en funcionament de l’estació automàtica del Parc Agrari del Servei Meteorològic de Catalunya (2009): 35,7 graus de temperatura del passat diumenge, poc després d’un quart de tres del migdia. Poc més de tres graus respecte als 38,5 de Castellbisbal, el rècord de temperatura màxima al maig a Catalunya, en un ambient plenament canicular.

És la temperatura més alta dels últims set anys: el 14 de maig de 2015 es va marcar una dècima més (35,8 graus de temperatura). Altres pics que destaquen el maig daten del 2012 i del 2020, quan es van enregistrar 30,7 i 30,1 graus, respectivament, segons el Meteocat.

Canvi radical de temps

Aquesta calorada, la  més important registrada a Catalunya en un mes de maig, donarà pas a un canvi de temps radical a partir de les pròximes hores: dels més de 30 graus el termòmetre patirà una davallada d’entre 5 i 10 graus durant aquesta setmana., amb ruixats i tempestes. A partir del cap de setmana les temperatures recuperaran els valors per un mes de maig.

Publicitat
Comentaris
To Top