Ciutat

L’edifici Ripoll s’inaugura avui amb un acte de màxim nivell

El nou equipament del Parc Taulí es posarà en marxa amb la presència del president Aragonès, el conseller de Salut Argimon, i l’alcaldessa Farrés

Darrers dies de construcció de l'edifici Ripoll, el mes de maig / LLUÍS FRANCO

L’edifici Ripoll, el nou equipament de l’hospital Parc Taulí, es posarà en marxa avui amb un acte inaugural que comptarà amb l’assistència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. A la inauguració, que tindrà lloc a les 16.45 h, també hi assistirà la presidenta i el director general de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Mariona Creus i Joan Martí respectivament.

El nou equipament és fruit de la inversió de 40 milions d’euros que el Departament de Salut preveu fer al Taulí entre 2021 i 2024 com a resposta a la pandèmia del coronavirus i a les necessitats que des de fa anys arrossega l’hospital. El nou espai està ubicat darrere del Frontal Gran Via i l’edifici Santa Fe.

Amb l’edifici Ripoll, l’hospital de Sabadell guanyarà 96 llits, i passarà de tenir-ne gairebé vuit-cents: 793. Les tres plantes de què consta l’equipament, més una subterrània, ja estan pràcticament enllestides i l’arribada dels primers pacients es produirà aquest mes de juny, en les pròximes setmanes. D’entrada s’ompliran les plantes 2 i 3, d’hospitalització quirúrgica i pediàtrica respectivament, mentre que la previsió és que la primera, de semicrítics, s’acabi omplint a final de mes. A cada planta hi haurà 32 llits i totes tres, a excepció de la planta baixa, estan connectades amb l’edifici Taulí nou i les seves plantes equivalents.

Falten infermeres

La inauguració es farà, mentre que des del Taulí es manté la crida per contractar infermeres. En fan falta unes 70 per tenir plantilla i poder donar servei. La voluntat de la directora d’Infermeria, Mireia Subirana, és haver captat aquestes incorporacions abans de les vacances d’estiu. La posada en funcionament de l’edifici Ripoll es farà ara el mes de juny, però com que a l’estiu es faran obres a les plantes 2 i 4 del Taulí nou, els pacients d’aquests espais es traslladaran al nou equipament, de manera que el guany net de llits es produirà al setembre, un cop acabin les obres que consistiran a substituir les banyeres de les habitacions per plats de dutxa.

L’hospital Taulí busca infermeres per obrir l’edifici Ripoll

Comentaris
To Top