EDITORIAL

Sobre la Ronda Nord

La ronda Nord de Sabadell i Terrassa, el tram del Quart Cinturó entre les dues capitals vallesanes, és una de les infraestructures pendents a la comarca des de fa dècades. Ahir es va voler escenificar un acord entre els ajuntaments, el Consell Comarcal, l’Estat i la Generalitat per trobar un nou mecanisme per finançar l’obra: transferir els diners des de l’administració central a Catalunya perquè sigui la Generalitat qui gestioni i faci els treballs. Aquest acord va ser a mitges perquè, a l’últim moment, el Govern català se’n va desmarcar i va decidir no assistir a l’acte. Pel que fa a tot el que ha passat en relació amb la ronda Nord, volem fer una sèrie de consideracions:

El Quart Cinturó és una infraestructura necessària per vertebrar el territori, per millorar la vida dels veïns i facilitar la creació d’empreses i d’ocupació. El Vallès fa dècades que reivindica més infraestructures i que siguin millors, i se les mereix.

Convé que tots els agents polítics facin els passos necessaris per garantir una unitat estratègica en relació amb una necessitat que clama al cel, especialment després de l’alliberament dels peatges de l’AP-7.

Creiem que invertir en infraestructures viàries no ha d’anar en detriment d’altres actuacions fonamentals. Amb això, volem dir que cal avançar en matèria de transport públic, millorar les connexions entre el Vallès i Barcelona, i fer-ne de noves amb les comarques veïnes.

Comentaris
To Top