Ciutat

Acord per limitar al 2% l’increment dels preus dels lloguers de VIMUSA

Habitatge de lloguer, pisos Sabadell / LLF

Acord entre el govern municipal i Ciutadans per limitar al 2% l’increment sobre els lloguers de VIMUSA, tot i que l’IPC estigui per sobre. Així ho han explicat avui el regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, i el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández: “Els preus de quasi 250 contractes de lloguer es podran veure beneficiats amb aquesta mesura”.

El govern espanyol va impulsar al mes de març una limitació del preu del lloguer. El govern espanyol establia un topall del 2% en la pujada dels lloguers dels contractes que es revisessin entre la publicació del decret llei i fins al 30 de juny. Si un llogater de VIMUSA pagava 123 euros, amb l’increment de preus hauria de pagar 7 euros més. Amb el nou límit, la factura només s’incrementava en 2,5 euros mensuals.

El decret va beneficiar 37 llogaters de VIMUSA, però la majoria quedaven fora d’aquesta mesura, 107 lloguers. L’acord ara canvia les regles del joc i extendrà aquesta mesura durant tot el 2022. I uns 244 lloguers es veuran beneficiats per la mesura, proposada per Ciutadans. En aquest sentit, ara se’ls aplica amb caràcter retroactiu i se’ls retornarà el percentatge de més que han estat pagant durant aquest temps.  L’acord es portarà a aprovació aquest dijous al consell d’administració de l’empresa d’habitatge.

“Estem disposats a seure i negociar amb propostes interessants de ciutat. Aquest és un exemple”, ha apuntat Cortés. De la seva banda, Hernández ha destacat la seva “satisfacció” amb el diàleg que ha mantingut amb el govern i destaca la importància d’incidir sobre les polítiques d’habitatge. “De mitjana, es destina un 38% dels ingressos a cobrir l’habitatge. En el cas de VIMUSA, els llogaters en destinen més d’un 50%”, expressa.

Comentaris
To Top