Ciutat

Sabadell retrà homenatge al gran poeta Josep-Ramon Bach al Teatre Principal

Josep-Ramon Bach

L’espectacle serà gratuït i hi participaran artistes amb qui el sabadellenc s’estimava

El poeta sabadellenc Josep-Ramon Bach

Josep-Ramon Bach s’estimava molt els seus amics i li hauria encantat veure’ls plegats a dalt de l’escenari del Teatre Principal, el 22 de juny a les 20 h. El poeta, dramaturg i narrador sabadellenc, que ens va deixar el març de 2020, rebrà un homenatge per part d’artistes amb qui tenia un vincle emocional molt estret. Hi seran l’actriu Rosa Renom, els actors Jaume Comas i Jordi Boixaderas, el pintor Ramiro Fernàndez, el pianista Jordi Masó, la cantant Marta Torras i el poeta Joan Vigó. L’entrada serà gratuïta.

L’espectacle d’homenatge a l’obra del sabadellenc, que el maig d’aquest any ja es va representar a l’Ateneu Barcelonès, es titula El somiador imperfecte. Una passejada pel món de Josep-Ramon Bach (1946-2020). Compta amb la participació de la Fundació Ars, que treballa per la publicació de les obres completes del poeta, i la coordinació de Mercè Banqué, parella de Bach.

Entre els sabadellencs que pujaran a dalt de l’escenari hi ha els artistes Renom, Boixaderas, Torras i Fernàndez, a més de Paquita Company, de l’espai Foc, i Júlia Domínguez. La cita s’emmarca com a activitat de Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024. Les invitacions es poden descarregar en aquest enllaç.

Presentació de l’homenatge a Josep-Ramon Bach a l’Espai Foc / D.S.

Espai Foc Ventura ha acollit la presentació de l’espectacle, que ha comptat amb el regidor de cultura, Carles de la Rosa; el regidor i responsable del programa de Projecció de Ciutat i Turisme, Lluís Matas; el president de la Fundació Ars, Manel Costa; el compositor sabadellenc Benet Casablancas, autor de dos haikús dedicats a Bach que es podran viure a l’espectacle; l’actriu Rosa Renom; el pintor Ramiro Fernàndez; i la dona de Bach, Mercè Blanqué. Han aprofitat per recordar-lo i dedicar-li paraules d’estima.

Benet Casablancas, compositor

“Mentre en parlem, el llegim, fem actes i el pensem, la seva presència serà viva”

Rosa Renom, actriu

“Gràcies a ell vaig fer teatre”

Manel Costa, president de la Fundació Ars

“Ja hi ha tres volums impresos de l’obra del poeta i tres més estan en marxa”

Mercè Blanqué, dona

“Era molt amic dels seus amics. Els estimava molt”

Ramiro Fernàndez, pintor

“Ens va unir la manera com abracem la vida. Ens trucàvem i m’ajudava a posar títol a les pintures o em llegia textos per estrenar”

Carles de la Rosa, regidor de Cultura

“Som conscients del miracle de reunir tant talent en aquest espai-temps”

Lluís Matas, regidor

“Serà un homenatge fidel a la manera d’entendre el món del poeta”

Comentaris
To Top