Diners

Màquines expenedores per automatitzar l’entrega d’EPIs

Màquines Epivending

Epivending ofereix un servei integral per reduir els costos de gestió interna de les companyies

El CEO d’Epivending, Ramon Cano, i el director comercial, Jordi Mañosa / LLUÍS FRANCO

L’entrega d’Equips de Protecció Individual (EPI) als treballadors sol ser sovint una feina feixuga a les empreses. Epivending, companyia castellarenca que forma part del grup Prolase, n’ha ideat una solució: l’empresa ofereix un servei integral per automatitzar el lliurament d’EPIS (mascaretes, guants, taps, ulleres, entre d’altres.) i productes consumibles (eines, esprais, broques, discos de tall, etc.) a través de màquines expenedores.

D’aquesta manera, qualsevol companyia que contracti aquest servei redueix els seus costos de gestió interna i, a banda, garanteix la seguretat dels treballadors. “Les nostres màquines eviten l’error humà i permeten que hi hagi un control les 24 hores del material que s’utilitza”, explica el director comercial d’Epivending, Jordi Mañosa.

Com funcionen les màquines?

Les màquines expenedores tenen un software que conté informació sobre els EPIs que pertanyen a cada treballador de l’empresa que ha contractat el servei. “Els empleats han d’anar davant de la màquina, posar el seu codi d’identificació i retirar el material que se’ls li hagi autoritzat. Ells guanyen comoditat i estalvien temps, i l’empresa redueix els costos, ja que té més control de l’estoc”, detalla el director general de Prolase, Ramon Cano, qui afegeix que és Epivending qui s’encarrega d’anar renovant l’estoc de la màquina.

Dit això, la companyia, que ha disparat la facturació de Prolase un 30% fins als tres milions d’euros, ofereix el seu servei tant a empreses grans com a empreses petites de sectors molt diferents (retail, alimentació, automoció, entre d’altres). “El nostre target de client principal són les empreses de més de 100 treballadors, però també oferim el nostre servei a empreses de menys de 20. De fet, les nostres màquines s’adapten a qualsevol companyia i sector”, indica Jordi Mañosa.

Així mateix, algunes de les empreses grans que confien en Epivending són Louis Vuitton, Ikea, Kostal Eléctrica, Condis, Imprimsa o la sabadellenca Valero Forn Tradicional. De moment, la companyia opera a Catalunya i algunes zones d’Espanya, tot i que tenen previst expandir-se a tot l’Estat.

D’altra banda, Epivending encara el futur amb optimisme: pretén automatitzar més tipus de productes i, a la vegada, entrar a les escoles i instituts. “Creiem que ens podem expandir en el sector escolar. Podem posar màquines expenedores que continguin materials per a cada professor. Tindran permanents, bolígrafs, fulls en blanc, estoigs, etc”, remarca Ramon Cano. El director general d’Epivending pronostica, a més, que l’empresa castellarenca també tindrà presència a tot l’Estat en els pròxims mesos. 

Comentaris
To Top