EDITORIAL

Els parquímetres (i el pàrquing)

L’Ajuntament de Sabadell renovarà 61 parquímetres d’estacionament de la ciutat, tots els que hi ha actius actualment a la ciutat, una acció que era necessària després que els actuals s’hagin envellit. La renovació de parquímetres ens parla d’un debat molt més ampli en matèria de mobilitat privada i de model de ciutat, sobre el qual volem fer diverses consideracions:

Creiem que no cal ampliar les zones blaves. Els àmbits que avui ho són ja compleixen la seva funció. Fer créixer aquestes zones respondria a un afany recaptatori, no al flux necessari de vehicles.

El que sí que s’ha d’abordar, en canvi, és un canvi transformador en matèria de mobilitat a les zones centrals, pacificar més carrers del Centre i dosificar el trànsit, així com avançar en els espais centrals dels barris. Cal fer-ho a consciència, estudiant la mobilitat i posant alternatives per als veïns.

Encara pel que fa al Centre, el Govern de Sabadell està avançant en la unificació dels aparcaments de Doctor Robert i del Passeig. Es va comprometre que, un cop estigui obert, tindrà una tarifa de zona blava, no d’aparcament soterrat, és a dir, un preu més assequible. Esperem que pel bé de la ciutadania i per facilitar la mobilitat així es faci.

Comentaris
To Top