Oci i cultura

Punt final al festival Observa: fins a l’any vinent?

abba the new experience festival observa

El festival Observa acaba després d’una vintena de concerts, que han registrat unes 18.500 entrades

/ LLUÍS FRANCO

El parc de Catalunya es queda sense l’immens esquelet de 10 metres d’alçada que ha fet d’escenari en el darrer mes. Primer, durant el festival Embassa’t i, després, durant la vintena de concerts de l’Observa. Aquest darrer, segons l’organització, ha registrat entre 18.500 i 19.000 entrades. Es va acomiadar amb dues grans actuacions, el passat cap de setmana, La Casa Azul i Rosario Flores.

Des de l’organització, mantenen que cal fer balanç de les fortaleses i les debilitats del debutant Observa, tot i que apunten que la sensació en calent és de “molta satisfacció”.

La intenció és consolidar el festival Observa a Sabadell, amb més edicions. I, de cara l’any vinent, amb les mateixes dates i la possibilitat d’adquirir abonaments i paquets d’entrades, segons avança el director de l’esdeveniment, José Luis Castet. Recalca que, al marge de la programació, el punt fort ha estat l’espai: “Tothom qui ha vingut li ha encantat l’amfiteatre del parc de Catalunya”.  En qualsevol cas, tractant-se d’un esdeveniment fruit de la col·laboració publicoprivada, caldrà que l’Ajuntament hi digui la seva. Tot i això, Castet confia que “la primera edició ha consolidat” la cita i que hi haurà continuïtat.

Les xifres d’assistència

Els concerts més multitudinaris han estat els gratuïts, sufragats per l’Ajuntament de Sabadell. Unes 3.000 persones van assistir al concert de The Tyets i Catarres, el 4 de juny. La meitat, sabadellencs. Segons les mateixes xifres de l’organització, la doble funció infantil de Dàmaris Gelabert, el diumenge 12 de juny, va atraure 4.000 persones.

Dels concerts de pagament, La Casa Azul, amb una assistència de 1.600 persones, ha estat el més multitudinari. El primer cap de setmana de festival, en què van coincidir a l’escenari dos mítics del hip-hop espanyol, SFDK i Rapsusklei, s’aproxima a la xifra: hi van ser unes 1.300 persones.

Per contra, una de les actuacions amb una taquilla més baixa va ser la de Don Patricio, que va aplegar entre 200 i 300 persones a l’amfiteatre del parc de Catalunya.

Comentaris
To Top