Ciutat

Un grafiti a Sabadell commemora el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

El grafiti es troba al revolt de la carretera de Caldes, concretament al número 147

L'obra és de l'artista Debora Espinosa / Víctor Castillo

El revolt de la carretera de Caldes, accés a Sabadell venint des del cementiri, és ara el llenç d’un grafiti que commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+. A la pintada, de l’artista Debora Espinosa, hi apareixen dos caragols abraçant-se. Un dels gasteròpodes està tenyit amb la bandera irisada, símbol de la unió i la ben entesa, tal com relata l’autora. “Si un s’hi fixe, els colors del cel, els núvols i el sol combinen i creen també la bandera trans”, afegeix Espinosa. Ha titllat de “perfecte” la ubicació del mural, ja que “els caragols de la pintada mimetitzen amb els que hi ha en aquest entorn”.

La segona tinenta d’alcaldessa i responsable de l’àmbit de feminisme, benestar animal i participació, Marta Morell, ha presidit la inauguració de l’acte. Ha refermat “el compromís que té l’Ajuntament amb el col·lectiu LGTBIQ+”. “A més actes homòfobs, més actuacions de sensibilització”, ha etzibat. Ha recordat que Sabadell “cada cop llueix més aquests colors”, fent referència als 10 passos de vianants que hi ha a Sabadell fets amb la bandera irisada.

L’obra no està acabada

En un extrem del grafiti s’hi llegeix la paraula “Estima”. L’altre extrem, però, està encara buit. Ahir va ploure i l’artista a haver de deixar a mitges la pintada. Aquest dimecres quedarà finalitzat amb la part de text que hi falta: “… i deixa estimar.”

Comentaris
To Top