Ciutat

“Al parc de Can Gambús cada dia hi ha botellots, música i destrosses”

/ VICTOR CASTILLO

Les ampolles d’alcohol que cobreixen les taules de pícnic del parc de Can Gambús deixen rastre d’una nit de música, festa i destrosses al mobiliari públic que molesta els residents més propers. “Cada vespre es munta una festa, posen música amb altaveus a tot drap”, explica  en Xavi P., veí de Can Gambús, que ubica el focus del problema a la zona de pícnic del parc. “Ens aixequem amb el parc ple d’ampolles de vidre trencades, gots de plàstic… i els nens passegen l’endemà amb tot aquest escenari”, afegeix la Sandra Fernández, també veïna.

No és el primer cop que han d’alertar la policia. Un altre veí, en Raúl López, sosté que els veïns truquen “dia si, dia també” a la Policia Municipal i  reclamen a l’Ajuntament un protocol d’actuació específic per a aquesta zona.  Fa mesos que patim això cada dia”, exposa.

Vandalisme a Can Gambús / VICTOR CASTILLO

Vandalisme a Can Gambús / VICTOR CASTILLO

De fet, Sabadell ja ha posat fil a l’agulla i fonts municipals confirmen que “s’ha reforçat la feina policial” contra els botellots a la zona de Can Gambús i arreu de Sabadell. “S’hi està treballant  intensament”, destaquen les mateixes fonts. I és que una nit de disbauxa transcendeix més enllà de la festa. A l’endemà, els veïns denuncien que es troben pixades al carrer, pintades a l’espai públic i vandalisme a senyals de trànsit i mobiliari urbà. 

L’alcohol al carrer, més castigat

La nova ordenança de civisme i convivència, que encara s’ha d’aprovar, multarà el consum d’alcohol a la via pública amb sancions de fins a 750 euros, pràcticament el doble que en l’actualitat (400 euros), tal com recull l’avantprojecte de la norma. 

Paral·lelament, la síndica municipal de greuges, Eva Abellan, fa temps que detectat aquesta realitat a través de les queixes que atén i va recomanar a l’Ajuntament més educació en civisme per al jovent i un espai pensat per a ells per garantir el dret a l’oci sense que es confronti amb el dret al descans del veïnat. I també aconsellava que, després dels advertiments, se sancionin els comportaments incívics. Un consell que abordarà la futura ordenança de civisme.

Comentaris
To Top