Ciutat

Un gos d’Ucraïna guanya l’estatal d’exposicions canines

La sabadellenca Mònica Martínez és la propietària del ca / CEDIDA

El Lighting Cooper Lyutiy, un pastor de Rússia Meridional, de la sabadellenca Mònica Martínez, s’acaba de proclamar campió d’Espanya júnior d’exposicions canines, en el World Dog Show, celebrat a Madrid.

El ca, nascut a Ucraïna, d’on n’és originària aquesta raça, i de només catorze mesos, ha estat el més valorat per la seva bellesa i la seva morfologia. Per guanyar el campionat estatal, de més dificultat que els mundials, el Cooper ha aconseguit dos certificats d’aptitud del campionat nacional (CAC), obtinguts en dues cites, a més del guardó especial de la Real Sociedad Canina Espanyola (RSCE).

Només una lesió va privar al ca de participar en el Mundial, prèviament seleccionat, per complir els estàndards de la seva raça, per participar amb els millors cans de tot el món: “Fa vint-i-vuit anys que tinc aquesta raça, força desconeguda arreu del món. A Espanya només hi ha els meus dos exemplars. Són gossos molt guardians, protectors, molt independents i amb capacitat per prendre decisions pròpies”, explica la sabadellenca Mònica Martínez.

Comentaris
To Top