Oci i cultura

Mar Fayos forma part de l’acadèmia dels Premis Grammy

mar fayos

La cantant i compositora sabadellenca Mar Fayos ha estat seleccionada per formar part de la institució americana Recording Academy

La reconeguda cantant Mar Fayos només té 28 anys / CEDIDA

La cantant i compositora de jazz sabadellenca Mar Fayos entra a formar part de l’acadèmia que atorga els Premis Grammy. L’artista ha estat seleccionada per unir-se a la institució americana Recording Academy, formada per professionals de la indústria musical global. Hi havia milers d’aspirants d’arreu del món a obtenir una de les dues mil places que s’ocuparan.

La jove cantant de 28 anys s’estrenarà en la 65a edició dels Premis Grammy, el 2023 a Las Vegas. “Estic realment feliç, agraïda i entusiasmada”, afirma la música sabadellenca, qui considerava “un somni” formar part de la Recording Academy. Afegeix que no s’esperava aquest reconeixement, tot i que ja formava part de la Latin Grammy Academy, entre altres associacions professionals del sector.

Es tracta d’una de les gales de guardons musicals més prestigioses del món, en què es premien fites destacades en la indústria musical. Hi ha més d’un centenar de categories per a una trentena de gèneres de música.

Per formar part de la institució que atorga els premis, considerats els Oscars de la música, primerament Fayos va ser escollida candidata. Durant un any, ha estat sotmesa a un procés de revisió, en què l’acadèmia ha revisat i avaluat el seu perfil professional. També ha necessitat cartes de recomanació enviades per membres actius de l’acadèmia.

En aquests moments, Fayos és una de les músiques sabadellenques amb més projecció internacional. Es va graduar amb honors de la carrera i el màster en estudis musicals a la Berklee College of Music de Boston, on fa un any que és professora de cant i conjunt instrumental. Es considera la millor universitat del món en música contemporània. A més, hi ha rebut diferents beques i hi coordina la programació de música llatina de la divisió d’interpretació musical.

Paral·lelament, la sabadellenca es troba actuant freqüentment als Estats Units, on treballa de cantant d’estudi i compositora per a diversos projectes que aviat veuran la llum.

No només atorga premis, sinó que també en rep. L’exitosa carrera de Fayos també va acompanyada de guardons, com a finalista del Bucharest International Jazz Competition 2020, de la International Songwritting Competition 2020 en la categoria de World Music i de l’Artist Award del Rootstock 2020 Music Festival.

El primer àlbum  

Fayos va publicar l’any passat el seu primer àlbum musical, sota el nom de Mi Propia Religión. Hi ha abocat, tal com explica, “la seva visió personal de la música jazz fusió amb arrels llatines i mediterrànies, amb influències dels gèneres pop i soul”. L’àlbum conté 8 cançons en directe, set de les quals són en castellà i una en anglès. Compta amb la col·laboració sabadellenca del productor i guitarrista Oriol Padrós i el pianista de Pontevedra Gabriel Peso.

Comentaris
To Top