Ciutat

Volen recuperar els jardins romàntics de Can Feu

Escalinata principal d'accés als jardins. Any 1910 / UES (Cedida)

L’associació cultural Can Feu presentarà al ple d’aquest dimarts una moció per recuperar els jardins romàntics del castell de Can Feu. Actualment desapareguts, es tractava d’una extensió de 10.000 metres quadrats amb més de 200 espècies botàniques, segons ha anat documentant l’associació.

El seu president, Aleix González, creu que recuperar-los “seria un reclam turístic únic per Sabadell gràcies a les seves característiques, comparables amb el Laberint d’Horta de Barcelona o la Masia Freixa de Terrassa”.

Els jardins van ser dissenyats i plantats entre 1886 i 1901, però durant la postguerra van ser destruïts per ubicar-hi una granja de vaques, burros i cavalls. El 2019, González recorda que el projecte va ser el segon més votat en el procés participatiu Construint Ciutat, però tot i això “no s’ha tirat endavant per raons polítiques encara que sigui una reivindicació de ciutat”.

L’associació proposa que el manteniment el dugui a terme una escola o entitat especialitzada en jardineria per evitar carregar les despeses a l’Ajuntament. Tanmateix, aposten per recuperar l’espai a partir com era originalment a partir de la documentació recuperada.

Nova exposició i llibre per donar a conèixer els jardins romàntics del Castell de Can Feu

Comentaris
To Top