Diners

Sabadell té més de 4.000 establiments destinats al servei

Una dona mira l’aparador d’una botiga al centre de Sabadell, amb cartells de rebaixes

L’activitat majoritària és el comerç, amb el 34,5% del total

Una dona mira l’aparador d’una botiga al centre de Sabadell, amb cartells de rebaixes / DS

El sector dels serveis remunta després de la Covid. Segons les últimes dades facilitades pel Consell Intersectorial d’Empresaris (CIESC), Sabadell té 4.004 establiments destinats al sector serveis. Un 1,8% més respecte al març de l’any anterior, amb 71 nous negocis a la ciutat. L’activitat econòmica es recupera després de l’embat de la Covid, que especialment va afectar aquests negocis. De fet, l’any Covid es van perdre 1.062 llocs de treball, la majoria del sector serveis (946 empreses). Però la recuperació de la normalitat s’ha traduït també en un impuls de l’economia. Sabadell és una ciutat enfocada als serveis: representen més de vuit de cada deu negocis (84,7%), seguits del sector industrial (10,38%) i la construcció (4,8%). L’agricultura té un pes molt reduït a l’economia sabadellenca.

El comerç, activitat principal

L’activitat majoritària dins dels serveis és el comerç, que representa el 34,5% del total del sector amb 1.381 establiments a la ciutat. A continuació, se situen les activitats d’hostaleria amb un 12,1% (486 bars i restaurants a la nostra ciutat) i les de serveis professionals, científics i tècnics amb el 10% del total, 417 establiments d’aquests serveis.

Els increments interanuals més destacats en valors absoluts corresponen a l’hostaleria, que guanya 31 establiments, el comerç, amb 17 noves botigues, altres serveis, amb 12 nous locals i transports i emmagatzematge, que guanya 10 empreses en total.

Comentaris
To Top