ESPORTS

Álex Gualda (Tudelano), fitxatge ‘sorpresa’ del CE Sabadell

Álex Gualda
Álex Gualda, amb la samarreta del CD Tudelano / CEDIDA (Correo)

No havia sortit a cap travessa. En una operació feta amb màxima discreció, el Sabadell ha anunciat la contractació d’Álex Gualda, un migcampista de 24 anys procedent del Tudelano, que la temporada passada va militar al grup I de la Primera RFEF.

Tot i haver nascut a Bilbao -al barri de Txurdinaga , Álex Gualda mai va trepitjar Lezama. De fet, la seva formació es va centrar al Danok Bat, un club que treballa la base amb una gran organització. El seu juvenil milita a Divisió d’Honor. Ja en edat sènior, va passar a l’Alabès, jugant en el filial amb el qual va debutar a Segona Divisió B la temporada 19/20 (15 partits).

El CD Tudelano seria el següent destí, fent una excel·lent campanya en la 20/21 (24 partits disputats) culminada amb l’ascens a la Primera RFEF. En la passada no va poder evitar el descens a Segona RFEF, però Gualda va guanyar molta experiència participant en un total de 33 partits.

Polivalent

Es tracta d’un migcampista (1,80 m) polivalent, que pot adaptar-se a diferents posicions. Habitualment el seu lloc seria de ‘8’, com a interior, però també ha actuat com a pivot en solitari o fent el doble pivot per davant de la defensa. Un jugador que dóna equilibri i potència a una parcel·la clau. En una entrevista al diari basc El Correo es confessava un “enamorat del futbol” i volia arribar el més lluny possible en el món professional.

Es manté, doncs, l’aposta per la joventut que va fer el director esportiu arlequinat Gerard Escoda i a les pròximes hores es podria confirmar la incorporació del migcampista Joan López, Joanet, i el porter Víctor Vidal (Lleida Esportiu). El nou Sabadell 22/23 va agafant cos.

Comentaris
To Top