ESPORTS

La selecció d’Ucraïna de natació artística, d’estada a Sabadell

La selecció, durant la recepció a Can Llong / LL. FRANCO

Fa escassos cinc mesos, la selecció femenina de natació artística d’Ucraïna preparava a la ciutat de Khàrkiv la participació en el Mundial de Budapest, que havien d’afrontar les nedadores de Svitlana Saidova a finals de juny. L’esclat de la guerra va alterar tota la planificació, i inclús va posar en risc la vida de les integrants d’un dels combinats més potents del món.

Gran part dels membres de la selecció van haver de refugiar-se durant diversos dies als vagons del metro, fins que la intervenció de la Lliga Europea de Natació (LEN) i la federació italiana, va permetre a l’expedició ucraïnesa arribar al complex aquàtic de la població d’Ostia (Itàlia), el 8 de març, després d’un llarg periple en autobús i en avió.

“Sense la intervenció de membres de la federació italiana ens hauríem convertit en refugiats, sense la possibilitat de continuar els nostres entrenaments. Mai oblidarem la solidaritat i l’estima dels països que ens han ajudat”, va explicar la seleccionadora, Svitlana Saidova, durant la recepció al centre Can Llong, del Club Natació Sabadell, amb motiu de la seva estada a la ciutat.

En la mateixa línia, Saidova va agrair l’hospitalitat dels sabadellencs, en afirmar que “l’any 2019 ja vam venir a Sabadell. És un lloc que ens encanta i el Club es mereix tenir als equips del més alt nivell mundial. Els membres de l’hotel i els ciutadans s’han bolcat amb nosaltres”.

Des del passat dilluns i fins al pròxim 8 d’agost, les grans triomfadores a la piscina Isla Margarita de Budapest, amb dues medalles d’or –combo lliure i highlight– i cinc medalles de plata, convertint-se així en campiones del món, preparen a Can Llong la seva participació en l’Europeu de Roma (11-21 d’agost), amb la seva estrella, Marta Fiedina, al capdavant de l’expedició. “Els primers mesos van ser molt durs. Els nostres pensaments estaven amb la nostra família i el nostre país. Ara hem de continuar, amb el nostre treball, per competir al màxim i ajudar al nostre país”, va assegurar la jove medallista ucraïnesa.

“Has de ser gran en tots els sentits”

A l’acte de benvinguda va assistir-hi el president de l’entitat sabadellenca, Claudi Martí, la regidora d’urbanisme de l’Ajuntament de Sabadell, Mar Molina –gran seguidora de la natació artística–, i diversos refugiats ucraïnesos, que no van voler perdre’s l’oportunitat de compartir una bona estona amb les campiones mundials. El combinat ucraïnès s’allotja aquests dies a l’Hotel Verdi de l’Eix Macià.

En paraules del president del Club Natació Sabadell, Martí va voler compartir la satisfacció de poder comptar, en poc menys d’un mes –a principi de mes va venir la selecció australiana de natació– amb referents d’esports d’aigua, mentre que va assegurar que “per ser gran en el món de l’esport has de ser-ho en tots els sentits. I avui demostrem la nostra solidaritat”.

Comentaris
To Top