Ciutat

El Ripoll es queda sense els fons Next Generation

L’Ajuntament busca 4 milions d’euros per fer diferents projectes de millora. El Govern destaca la bona valoració i tornarà a presentar la proposta

Un home passejant pel riu Ripoll / VÍCTOR CASTILLO

De moment, el riu Ripoll no rep part dels fons europeus Next Generation. Sabadell no rebrà, per ara, els 4 milions d’euros que va demanar a la Unió Europea per millorar el seu principal pulmó verd, tal com va anunciar el passat dimarts l’Ajuntament en un comunicat. Però el Govern confia que la seva proposta pot ser subvencionada i la revisarà per presentar-la  a les següents convocatòries que s’espera que es convoquin en relació a aquest àmbit. L’alcalde accidental, Pol Gibert, està convençut que la ciutat rebrà aquest ajut. “Properament, s’obriran noves convocatòries i això ens dona l’oportunitat de millorar encara més la sol·licitud i tornar a presentar-nos encara amb més garanties”, va explicar. Segons el consistori, “tot i la bona puntuació obtinguda, la sol·licitud ha quedat exclosa en haver-se exhaurit els primers 50 milions d’euros disponibles”.

La voluntat del Govern és que els projectes que ja s’han definit  i pressupostat tirin endavant amb fons europeus o sense, tal com va apuntar l’alcaldessa, Marta Farrés, en una visita al Ripoll a finals de maig. La primera voluntat és aconseguir l’ajuda europea, mentre que no es descarta buscar finançament en altres administracions o optar per fer-ho amb recursos propis si no s’aconsegueixen.

Principalment, la proposta pel riu Ripoll se centra en recuperar diferents espais i millorar l’accessibilitat. D’una banda, es proposa crear un parc a la font del Canyar – molí d’en Font, en un solar de 30.000 metres quadrats al costat de l’ermita de Sant Vicenç de Jonqueres que és de propietat municipal.

A la zona del molí d’en Torrella – pont de la Salut es planteja una millora de l’accessibilitat. D’una banda, del camí que baixa des de la carretera de Caldes fins al riu, amb el molí a mà esquerra. També es preveu desbrossar l’espai dels plataners que hi ha al costat del riu perquè aquests tinguin més presència i sigui un espai d’estada més.

Nou milions d’euros, de moment

Fins ara, la Comissió Europea ha atorgat 9 milions d’euros dels Next Generation a Sabadell. Són pels projectes de millora de la Gran Via, la implementació de la Zona de Baixes Emissions i la implementació de nous sistemes d’informació a l’usuari i càrrega d’autobusos elèctrics de TUS.

Sabadell obté 8,1 milions d’euros dels Next Generation de la UE: quines obres es faran a la ciutat?

Comentaris
To Top