Oci i cultura

Els còmics de Ricard Efa, exposats en una reputada galeria de París

En una reputada galeria ben prop del museu del Louvre, a París, amants de l’art i col·leccionistes ja admiren algunes de les aventures que Ricard Efa ha imaginat i il·lustrat. La capital francesa, en plena rentrée artística, exposa pàgines originals i en color de les tres darreres obres del dibuixant de còmics sabadellenc, Monet, nòmada de la llum; Django Reinhardt i Degas.

L’exposició és ni més ni menys que a la galeria Maghen, una de les més potents del sector de la il·lustració a Europa, i està oberta fins al 10 de setembre. Les obres d’Efa, qui té previst ser a París la setmana vinent, comparteixen espai amb les dels autors Nocq i Corboz. Els originals del sabadellenc estan a la venda, per preus que oscil·len des dels 1.500 fins als 6.000 euros.

comic ricard efa

Una de les il·lustracions de còmic de Ricard Efa exposades a la galeria Maghen / CEDIDA

“Tant de bo vengui alguna pàgina, però per a mi és el menys important. Exposar en una galeria de renom a París és un privilegi”, expressa Efa, tot i matisar que el seu principal interès com a autor continua sent l’obra publicada. Especialment, treballa en el sector del còmic francobelga, el més potent en l’àmbit europeu. Si més no, la galeria Maghen és un gran impuls en visibilitat.

Obres del sabadellenc Ricard Efa a París

Obres del sabadellenc Ricard Efa a París / CEDIDES

La proposta d’exposar a París va arribar la primavera de 2020, però la pandèmia en va anar endarrerint la data. Finalment, el seu representant des de 2014 i responsable de la cèntrica galeria francesa, Daniel Maghen, li va oferir la possibilitat en ferm. Tot i que ja està oberta al públic, la inauguració oficial de l’exposició serà l’1 de setembre.

L’il·lustrador de còmics sabadellenc Ricard Efa / LLUÍS FRANCO

Actualment, Efa està treballant en una sèrie juvenil de còmics de ciència-ficció amb guió propi. “Si tot va bé”, veurà la llum el mes de gener a França i, una mica més endavant, estarà també disponible en català i en castellà.

Comentaris
To Top