FESTA MAJOR

La cultura popular es prepara per Festa Major

Les entitats ja ho tenen tot enllestit per fer gaudir als sabadellencs durant la Festa Major

Imatge de les Barraques del 2019

Queda menys d’una setmana perquè arranqui la Festa Major. Les ganes i la il·lusió són immenses i a poc a poc la ciutat es va engalanant per la gran cita. Les diferents entitats locals i tots els seus membres porten mesos preparant l’esdeveniment i els actes de cultura popular que se celebraran. Us n’expliquem alguns:

 Castellers:

Com cada any organizen les seves activitats habituals. Amb l’assaig (dijous 1), els pilars d’inici (divendres 2), els tallers per a joves, els castells de vigília (dissabte 3) i la jornada castellera (diumenge 4). Es preveuen grans jornades castelleres a càrrec dels Castellers de Sabadell.

Bastoners:

Participaran al Concurs de Voltes de Ball de Rodet i el Ball del Rodet (divendres 2). La primera activitat consisteix en fer el màxim de voltes possible en mig minut amb el Rodet posat. L’altra, fer gaudir als sabadellencs amb una dansa popular amb denominació d’origen local.

Trabucaires: 

Enguany participaran a l’anunci de la Cercavila (dissabte 3) i la galejada de trabucaires (diumenge 4). Una bona dosi de pólvora per animar tota la ciutat.

Geganters: 

Organitzen el Sabaflaix Gegant (divendres 2), l’expogegant (dissabte 3) , la gimcana gegantera (diumenge 4) i participaran a la Cercavila Gegant així com a la plantada de gegants (dilluns 5). Diverses cercaviles i exposicions dels gegants per acostar la tradició als sabadellencs.

Comissió Festes Populars:

Després de dos anys de restriccions la CFPS tornar a organitzar les Barraques, el sopar carmanyola, l’Animalada, el pregó de les Barraques (dijous 1), el Sound System, la marxa de torxes (divendres 2) o el taller de danses (dissabte 3) entre altres. La majoria d’actes estaran ubicats a l’espai habitual des de fa uns anys, l’Eix Macià.

Diables: 

Participaran a l’Animalada, als versos de festa major (dissabte 3), a la cercavila infernal i al mercat del foc (diumenge 4). Després d’un estiu marcat pels incendis i les restriccions amb el foc es preveuen actuacions ben intenses.

Sardanes:

La Colla Sardanista Mirant al Cel organitza gimacanes i l’activitat de l’espardenya d’or (dissabte 3). Gimcanes infantils i concurs de sardanes, obert a tots els públics, per gaudir dels balls tradicionals de la cultura catalana.

Dansa

L’Esbart Sabadell Dansaire oferirà un taller de dansa catalana(dissabte 3), el seguici i el ball del Ball de la Bola (diumenge 4).

Totes aquestes activitats i moltes més acompanyaran als sabadellencs durant tota una Festa Major, que culminarà el dilluns amb el tradicional castell de focs des del Parc de Catalunya.

Comentaris
To Top