Oci i cultura

Joves de Sabadell i Sarajevo reivindiquen la pau mitjançant el teatre

Joves de Sabadell i Sarajevo es reuneixen a l’intercanvi Play 4 Peace per reivindicar la cultura de pau a través del teatre

La cultura com a arma en favor de la pau. Amb aquesta idea s’impulsa la trobada juvenil Play 4 Peace, un projecte amb 40 joves de Sabadell i Sarajevo que participen en un intercanvi cultural per reivindicar la pau a través del teatre. Aquest dimarts, l’Ajuntament sabadellenc va rebre al Saló de Plens les diferents figures que en formen part.

Els participants, procedents de les dues ciutats i immersos en el teatre local, treballen al voltant de la cultura de pau i la no-violència a escala internacional. La trobada, del 4 al 12 de setembre, serveix per exhibir la solidaritat i el compromís de la ciutadania sabadellenca amb Sarajevo.

Play 4 Peace irromp en el marc de la commemoració dels 25 anys de la relació entre Sabadell i Sarajevo arran del final de la guerra dels Balcans. La iniciativa, finançada a través del programa Erasmus+, sorgeix de l’interès de l’Ajuntament sabadellenc d’implicar els joves en la commemoració d’aquesta efemèride.

La importància de la cultura

La tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, destaca “el paper de la cultura com a bastió contra qui vol destruir la convivència i la importància de fer memòria històrica per no repetir els errors del passat”.

Per la seva banda, la coordinadora del projecte i representant de Taller d’Art, Cultura i Creació, Ana Lorite, exposa la importància d’implicar les joves en la defensa de la cultura de pau i la resistència cultural, especialment en un context com l’actual. “Enmig de la celebració de l’intercanvi, ens trobem de nou, 25 anys després, en una Europa en guerra”, sosté.

Comentaris
To Top