Ciutat

Sabadell guanya a Terrassa 1,6 hectàrees de terreny

L’elaboració del Mapa Municipal de Catalunya que elabora la Generalitat ha comportat que es revisi la delimitació de Sabadell amb tots els seus municipis limítrofs. Així, en la revisió del límit de terme amb Terrassa, els sabadellencs hi surten guanyant.

Concretament, Sabadell guanya 1,6 hectàrees a Terrassa. Són 16.000 metres quadrats, l’equivalent a una mica més de dos camps de futbol, tenint en compte que la Nova Creu Alta (CE Sabadell) fa 7.210 metres quadrats. Terrassa és el municipi amb el qual Sabadell comparteix més terme municipal, amb una distància de 9,88 km des de la carretera de Matadepera fins a la Mancomunitat, aproximadament. Amb aquesta actualització el terme municipal de Sabadell passa de 37,87 km2 a 37,88 km2. El guany no és en un punt en concret sinó que és la suma de diferents ajustaments de la delimitació al llarg de tot el recorregut.

La separació entre el terme municipal de Sabadell i Terrassa / CEDIDA

La nova delimitació superarà previsiblement aquest dimarts el tràmit necessari al ple municipal, on es preveu aprovar el punt que ho inclou a l’ordre del dia. El punt de partida dels treballs de reconeixement del límit de terme és la línia neutral traçada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, i no les interpretacions dels municipis afectats.

Així, els criteris que s’han aplicat en la determinació de l’àrea “volen donar coherència a la realitat existent al territori, recolzant-se en diferents fonts cartogràfiques de referència i en els estudis previs elaborats per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC)”, assegura l’Ajuntament de Sabadell en un comunicat.

Procediment acordat

El consistori explica que el passat mes de juny tant l’ajuntament de Sabadell com el de Terrassa van signar l’acta que recull les diferents operacions de delimitació del terme municipal que comparteixen els dos municipis.

La revisió de la delimitació del terme de Sabadell s’està fent amb els nou municipis limítrofs. Segons l’Ajuntament, ja s’ha aprovat la nova línia de terme amb Castellar, Sentmenat, Barberà i Badia; s’han iniciat els tràmits amb Sant Quirze i s’està pendent de fer-ho amb Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Cerdanyola.

Comentaris
To Top