Ciutat

El Taulí comença el setembre amb tres cares noves a les àrees de direcció assistencial

Diverses àrees assistencials de l’hospital Parc Taulí presenten cares noves des d’aquest mes de setembre. El Consell de Govern de la corporació sanitària va nomenar el passat 27 de juliol tres nomenaments que aquest mes de setembre ja exerceixen les seves funcions amb la represa de l’activitat habitual superat el descens del mes d’agost.

Bernardo Núñez, nou director de l’àrea d’Atenció a la Dona i l’Infant

L’àrea que històricament havia dirigit la Dra. Pepi Rivera, d’Atenció a la Dona i a l’Infant, l’encapçala ara una persona igualment coneguda a la casa com és el Dr. Bernardo Núñez García, un cop ella ha passat a ser la cap d’estudis del Parc Taulí. El nou director de l’àrea va estudiar Medicina a Salamanca i va fer l’especialitat a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El 2011 es va incorporar al Taulí com a adjunt i tutor de residents, va coordinar aquest servei des de febrer de 2017 i va ser nomenat director del servei de Cirurgia Pediàtrica l’octubre del 2018, una posició que mantindrà actualment igual que la de professor associat de la UAB a la Unitat Docent del Parc Taulí.

El Dr. Bernardo Núñez, en una imatge recent / CEDIDA

Com a cirurgià pediàtric, la seva expertesa és en el tòrax i en cirurgia mínimament invasiva i en la correcció quirúrgica del Pectus Excavatum, del que va fer la tesi doctoral. A part de l’àmbit mèdic, Núñez també ha treballat en el de la gestió. Té un curs d’expert universitari en Gestió Clínica i un màster en Gestió Hospitalària i de Serveis Sanitaris de la Universitat de Barcelona.

D’altra banda, és vicepresident de la Societat Catalana de Pediatria i membre de la Societat Catalana de Gestió Sanitària; de la Societat Espanyola de Cirurgia Pediàtrica i de la Societat Espanyola d’Investigacions Quirúrgiques, de l’Associació Espanyola de Pediatria, entre altres.

Xavier Serra, nou director del Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu

En aquest cas, el Dr. Xavier Serra Aracil també pren el relleu a una persona clau en l’hospital com és el Dr. Salvador Navarro, qui aquest curs ha estat nomenat degà de la Facultat de Medicina de la UAB i continuarà vinculat al Taulí com a assessor. Serra també gaudeix en aquest cas d’una promoció, ja que coneix bé l’hospital: és el coordinador del Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu i cap de la Unitat de Cirurgia Colorectal des del 2007 fins a l’actualitat.

El Dr. Xavier Serra, a l’exterior del Taulí / CEDIDA

Serra es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la UAB el 1989 amb l’especialitat en Cirurgia general i digestiva i coloproctologia. Es va incorporar al Taulí el desembre del 2003. El 2010 va rebre el Premi Nacional de Cirurgia de l’Associació Espanyola de Cirurgians i de l’Associació Espanyola de Coloproctologia.

En l’àmbit docent, Xavier Serra és professor associat del Departament de Cirurgia de la UAB, professor dels cursos de cirurgia colorectal avançada de l’IRCAD Estrasburg i el Brasil des del 2015 i director dels cursos de cirurgia colorectal avançada d’aquesta institució a Estrasburg. Al llarg de la seva carrera professional, ha impartit més de 125 conferències a nivell nacional i internacional i ha publicat 144 articles científics.

Paula Saludes Orduña, nova subdirectora assistencial

La tercera incorporació recent al Parc Taulí és la de la Dra. Paula Saludes Orduña, que ocupa una plaça de nova creació: subdirectora assistencial. Saludes es va incorporar a l’hospital el passat 6 de setembre. És llicenciada en Medicina i Cirurgia General per la UAB l’any 2009 i, en el seu cas, torna a un lloc que ja coneix perquè es va especialitzar en Medicina Intensiva al mateix Taulí.

La nova subdirectora assistencial del Taulí, Paula Saludes / CEDIDA

Fins ara, la doctora ha estat treballant a l’Hospital HM Delfos, primer com a coordinadora del Servei de Cures Intensives i Unitat Coronària, i des del 2020 com a directora mèdica.

Les seves tasques a partir d’ara tindran un doble vessant. D’una banda, tindrà funcions directives en Serveis Transversals (Àrea de Crítics, Farmàcia, Laboratori, Patologia, Radiologia, Medicina Nuclear, Rehabilitació i Urgències) i, de l’altra, en especialitats quirúrgiques.

Víctor Martínez posa la primera pedra del nou Centre de Medicina Genòmica

El Taulí ha posat en marxa aquest mes de setembre el nou Centre de Medicina Genòmica, dirigit pel Dr. Víctor Martínez González. Martínez és genestista i investigador en medicina genòmica i malalties rares i arriba per primera vegada a l’hospital sabadellenc.

El doctor Víctor Martínez, al Taulí / CEDIDA

Aquest nou centre preveu millorar la prevenció, el diagnòstic i les teràpies de precisió que ja ofereix l’hospital. Potenciarà diferents especialitats i serveis mèdics i de diagnòstic ja disponibles i fomentarà la genètica clínica i de laboratori, l’assessorament genètic, la patologia muscular, la farmacogenètica, la bioinformàtica i la intel·ligència artificial. “Es tracta d’una aposta de la institució per consolidar-se en aquesta realitat emergent d’entendre l’assistència sanitària basada en la genòmica”, apunta el Taulí en un comunicat.

El Dr. Martínez és llicenciat en Medicina per la Universitat del Rosario de Bogotà (Colòmbia), genetista clínic per la Universitat d’Alcalá i l’hospital Ramón y Cajal de Madrid i doctor en genètica per la Universitat Autònoma de Madrid.

Salvador Navarro, nou degà de la Facultat de Medicina de la UAB

Comentaris
To Top