Oci i cultura

El sommelier Josep Querol oferirà el tast principal de la Fira Internacional del Vermut

josep querol

El sabadellenc, expert consolidat en destil·lats i licors, ha estat escollit per la llarga trajectòria en el sector

El sommelier i enòleg Josep Querol s’encarregarà de protagonitzar el tast principal de la Fira Internacional del Vermut i l’Aperitiu, que se celebrarà als jardins del Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona, aquest cap de setmana. El sabadellenc, expert consolidat en destil·lats i licors, ha estat escollit per la seva formació, la llarga trajectòria en el sector i pel fet de ser neutral, independent de bodegues.

El mestre vermuter impartirà el tast diumenge a les 11.30 h. Està anunciat com “un viatge per les aromes del vermut, en un joc que posarà a prova els poders olfactius”. El tast permetrà descobrir què s’amaga a darrere de quatre vermuts de quatre punts cardinals del territori espanyol. Querol avança que “serà un tast poc convencional que trencarà amb els cànons”. Una part de la degustació serà a cegues perquè ningú es deixi influenciar per l’origen dels vermuts.

“La persona que vingui sortirà amb una idea molt clara sobre què és el vermut i traurà l’essència de què li agrada. Sabrà distingir perfectament el seu propi gust, amb criteri, sense deixar-se emportar per les tendències ni les marques”, apunta el sabadellenc. També oferirà informació sobre la procedència i l’elaboració del vermut. “Explicaré una història sobre el vermut que xocarà amb la dels italians. Ells van ser uns bons elaboradors de vermut, però ja existia des d’abans de Crist”, avança.

“La idea és que sigui un tast alegre, divertit i il·lustratiu”, resumeix. Que l’hagin escollit a la fira internacional li suposa un gran honor: “A nivell anímic és arribar al súmmum, és de somni”.

Comentaris
To Top