Ciutat

Els animals, protagonistes aquest cap de setmana a Sabadell

Aquest cap de setmana se celebrarà la sisena edició de la Fira d’Entitats Animalistes de Sabadell

Imatge d'arxiu de la quarta edició de la fira / LLUÍS FRANCO

Els animals tornen a tenir protagonisme a la ciutat. Aquest diumenge se celebrarà la Fira d’Entitats Animalistes de Sabadell, que en la seva sisena edició aplegarà una quarantena d’entitats i associacions d’arreu de Catalunya que treballen per als animals.

L’acte tindrà lloc a la Plaça de l’Argub del Parc Catalunya, que esdevindrà el centre neuràlgic de totes les activitats previstes per a totes les edats. Enguany, hi ha una vintena de propostes en horari de matí i tarda. Entre les novetats, destaquen la xerrada “Estructura, funcions i especialitats de la Unitat Canina dels Mossos d’Esquadra” i la demostració de la Unitat Canina especialitzada en la recerca de persones dels Bombers de la Generalitat.

Les propostes començaran a les 10 del matí amb una passejada a càrrec d’ICanwalk i es perllongaran fins a les 7 de la tarda quan la jornada es tanqui amb una xerrada sobre rescats marítims amb gossos a càrrec de lifeguard academy k9. A més de les tradicionals activitats, el programa també contempla una gimcana de gossos, una carpa amb activitats infantils o la recaptació de pinso per a gossos i gats necessitats.

La sisena edició de la Fira es va presentar aquest dimecres amb la presència de representants de les entitats coorganitzadores i la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, que va subratllar que “la Fira és una altra oportunitat d’explicar que els animals formen part de les nostres vides i que cal una tinença responsable”. Per la seva banda, Alba Bernabeu, representant de les entitats coorganitzadores de la Fira, va animar la ciutadania a assistir a la fira ja que “és una fira que vol donar veu a tantes entitats que treballen en la protecció animal, i no només dels més comuns com a gats i gossos sinó també animals exòtics i d’animals que ni sabem que s’han de protegir”.

Sensibilització i cura dels animals

La Fira d’Entitats Animalistes de Sabadell és una iniciativa que va néixer de la societat civil i que s’organitza cada any gràcies al treball conjunt de diferents entitats animalistes de Sabadell – Associació de Propietaris de Gossos, ICanwalk, Brigada Animalista de Sabadell, ASPA (Associació Protecció Animal Sabadell) i l’Ajuntament-, entre altres. A més, també compta amb la participació de persones que no pertanyen a entitats i que s’impliquen en la defensa dels drets i el benestar dels animals.

Comentaris
To Top