Ciutat

Les cinc notícies que has de saber aquest dijous a Sabadell

El balanç de mandat de l’alcaldessa Marta Farrés o el relleu de la direcció general del Taulí, entre les notícies del dia

/ LLUÍS FRANCO

Aquest dijous 29 de setembre arriba carregat de notícies a Sabadell. L’arribada de la tardor obre un nou escenari en diferents àmbits. Política, cultura, sectors econòmics, socials i esportius agafen forces per tancar l’any.

Amb les eleccions municipals a l’horitzó, Marta Farrés va fer aquest dimecres balanç del seu mandat. L’alcaldessa de Sabadell va defensar la seva gestió en un acte organitzat aquest dimecres per Sabadell Cercle d’Entitats. “Malgrat tot, la ciutat està en marxa i funciona”, va exposar. Farrés considera que, a grans trets, s’han complert els principals objectius del mandat. De portes endins i enfora.

Marta Farrés reivindica el seu govern: “Malgrat tot, Sabadell està en marxa i funciona”

Sabadell ja ha aixecat el teló de la gran temporada de teatre amateur a la ciutat. Ho va fer aquest dimecres al vespre, omplint de gom a gom el Teatre la Faràndula, amb una gran gala plena d’humor i espectacles. El Teatre Sant Vicenç, la Joventut de la Faràndula i el Ciervo Teatre, sota el paraigua de Sabadell Teatre Associació, van presentar la seva programació per aquesta nova temporada.

La gran temporada de teatre ja és aquí: amunt el teló!

El Departament de Salut està preparant una llei que declararà espais lliures del fum del tabac les entrades d’escoles, les parades d’autobús o les terrasses de bars, entre altres espais. Encara no hi ha una data fixada, però es preveu aprovar en els pròxims mesos. Els hostalers de Sabadell veuen amb recel la mesura.

L’hostaleria viu amb recel l’adeu al tabac a terrasses de bars i restaurants

En matèria sanitària, el Consell de Govern del Parc Taulí va aprovar aquest dimecres el nomenament de la doctora Anna Aran com a nova directora general de l’hospital en substitució de Joan Martí, que es jubila el proper 16 d’octubre.

Anna Aran, nova directora general del Taulí en substitució de Joan Martí

El Diari de Sabadell ha consultat a les principals entitats econòmiques de Sabadell perquè puguin donar la seva opinió sobre el l’impost de patrimoni. Totes elles -la Cambra de Comerç de Sabadell, Pimec, el Gremi de Fabricants, el Centre Metal·lúrgic i la Cambra de la Propietat Urbana de Sabadell i Comarca- es mostren en contra de l’impost, el qual consideren que és “anacrònic” i “injust”.

Les entitats econòmiques de Sabadell, en contra de l’impost de patrimoni

Comentaris
To Top