El Sabadell pateix la primera derrota de la temporada a la Nova Creu Alta (1-3)

Imatge de desolació entre els jugadors arlequinats després d'encaixar un gol / Lluís Franco

Ensopegada. El Sabadell ha patit la primera derrota de la temporada a la Nova Creu Alta i de manera contundent. L’Eldense, seriós, pràctic i amb les suficients dosis de qualitat, ha sentenciat el partit en menys d’una hora, deixant amb males sensacions a l’afició arlequinada. El gol de Sergi Garcia ha arribat massa tard.

La tornada d’Àlex Sala i Joanet al mig del camp ha estat la principal novetat a l’onze de Gabri Garcia, qui ha tornat a prescindir de Sergi Garcia d’entrada. Després d’uns minuts inicials de descontrol i desorganització, semblava que el Sabadell agafava el timó amb un parell de bones aproximacions. Una rematada de cap de César Morgado ha provocat la bona resposta del porter Vallejo. Ha estat, però, un miratge.

L’Eldense ha trobat una autopista per la banda dreta del seu atac. Sergi Puig i Adán Gurdiel han salvat dues situacions compromeses, però a la tercera ha arribat un gol que s’estava coent. Internada de Mario Soberón i passada de la mort que Cris Montes no ha desaprofitat per superar amb facilitat a Sergi Puig. Un cop del qual no s’ha refet el conjunt arlequinat. A més, una monumental errada de Guillem Molina ha desembocat en un penal d’ell mateix a Juanto que Alex Martínez ha transformat de manera impecable. L’equip alacantí estava guanyat 0-2 en el minut 32 gairebé sense despentinar-se, sense fer res especial.

Reacció estroncada

Ha fet un pas enrere l’Eldense, cedint el domini a un Sabadell mancat d’idees. Fins i tot s’ha trobat a faltar més intensitat. Gabri ha buscat un revulsiu a la represa amb un doble canvi: han entrat Sergi Garcia i Moha Keita per Àlex Sala i Armando Corbalán. Una clara declaració d’intencions: s’havia d’arriscar. Dos xuts llunyans de Keita i Alberto Fernández han fet intervenir Vallejo, però la presumible reacció del Sabadell s’ha estroncat de manera abrupta amb el 0-3 de l’exarlequinat Juanto, després d’una internada en solitari del lateral Toni Abad.

Encara quedava més de mitja hora, però el partit estava dat i beneït. A més del marcador, s’ha afegit una altra mala notícia: la lesió muscular (que pot ser important) de Joanet López. Ha entrat David Astals i poc després ho han fet Dieste i Pau Víctor. Res ha canviat. Algunes pinzellades de Keita sense culminar i un Eldense molt seriós que fins i tot ha tingut l’opció del 0-4 en un parell d’arribades. En la recta final, Sergi Garcia ha maquillat el resultat amb un gol marca de la casa: retall i xut al pal llarg, lluny de Vallejo. Massa tard. La visita del primer equip candidat al play-off -de fet, l’Eldense ha sortit de la Nova Creu Alta com a nou líder el grup- ha provocat la primera desfeta a casa i situa el conjunt de Gabri en la zona de perill.

Sabadell: Sergi Puig; Adán Gurdiel, César Morgado, Guillem Molina, Juanmi Carrión, Àlex Sala (Sergi Puig, m. 46), Joanet (David stals, m. 60), Armando Corbalán (Keita, m. 46), Juan Delgado (Dieste, m. 67), Sergi Altimira i Alberto Fernández (Pau Víctor, m. 67).

Eldense: Vallejo; Toni Abad (Sergio Ortuño, m. 72), Pardo, Diego González, Alex Martínez, Pedro Capó, Cris Montes (Jesús Clemente, m. 65), Miguel Núñez (Francisco Estació, m. 72), Juanto Ortuño (Manu Nieto, m.65), Fran Carnicer (Rubén Correira, m. 80) i Mario Soberón.

Àrbitre: Armando Ramo Andrés (Comitè aragonès). Grogues: Sergi Altimira, Keita; Pardo, Miguel Núñez, Juanto Ortuño; Vermella: Guillem Molina (doble amonestació, m. 85).

Gols: 0-1, minut 19: Cris Montes; 0-2, minut 32: Álex Martínez de penal; 0-3, minut 56: Juanto; 1-3, minut 83: Sergi Garcia.

Incidències: 2.902 espectadors a la Nova Creu Alta.