Ciutat

“M’estimo més un millor servei a Rodalies que gratuïtat”

Estació Rodalies al seu pas per Can Llong Sabadell / V.R.

Els usuaris de Rodalies aplaudeixen la gratuïtat del servei que s’ha aplicat a Rodalies, com també la rebaixa a la resta de bitllets integrats de l’ATM o dels autobusos de Sabadell (TUS). Així i tot, els viatgers enquestats no els compensa la gratuïtat si implica més incidències al servei. “M’estimo més que funcioni correctament que no pas que sigui de franc”, expressa Ivone Hernández, que en fa ús cada dia per anar a la feina.

És una opinió unànime que comparteixen els viatgers enquestats: “No em fa cap servei arribar tard a la feina perquè un tren s’ha retardat. O per una avaria. Tot i que sigui gratuït”, apunta Àxel Jiménez, viatger de Rodalies.

En tot cas, reconeixen que fins a finals d’any s’hauran estalviat més de 200 euros en transport públic. I amb previsió que l’estalvi sigui encara més rellevant: la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, de fet, va obrir la porta a mantenir la gratuïtat dels abonaments de Renfe més enllà del 2023. 

La gratuïtat dels bitllets multiviatge de Rodalies estimula l’ús del tren. L’1 de setembre va entrar en funcionament la gratuïtat dels bitllets i, en el primer mes d’aquesta mesura, les tres estacions de l’R4 de Sabadell (Sabadell Sud, Sabadell Centre i Sabadell Nord) han rebut uns 370.000 passatgers, segons dades aproximades de Renfe. I, des d’aleshores, s’han notificat una dotzena d’afectacions a la línia R4, amb notificacions fetes per la mateixa operària, durant el mes de setembre.

GRÀFICS: Sabadell guanya viatgers als trens de Rodalies

Comentaris
To Top