Ciutat

El conseller Torrent reivindica que Sabadell torni a ser el motor industrial del país

Roger Torrent

L’expresident del Parlament s’ha reunit aquest dijous amb les associacions de comerç de la ciutat

Roger Torrent i Gabriel Fernández també han aprofitat per visitar diferents botigues de Sabadell / VÍCTOR CASTILLO

El conseller d’Empresa i Treball del Govern de la Generalitat, Roger Torrent, s’ha reunit aquest divendres a la tarda amb les associacions de comerç de Sabadell per conèixer de primera mà les seves inquietuds i explorar noves oportunitats conjuntes. L’expresident del Parlament ha aprofitat, a més, per visitar diferents botigues de la ciutat i saludar-ne els comerciants, encapçalant una delegació local d’ERC juntament amb el portaveu de la formació i alcaldable, Gabriel Fernández.

El conseller ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació que la Generalitat pretén fer polítiques que afavoreixin el comerç de proximitat, molt afectat per la inflació i la crisi energètica actual. Com a exemple, Torrent ha posat sobre la taula la transició verda del país, una política transversal que hauria de permetre que els preus del mercat energètic fossin més assequibles.

Roger Torrent, al Centenari / VÍCTOR CASTILLO

Així mateix, l’expresident del Parlament ha reinvidicat la importància de la reindustrialització de Catalunya i de Sabadell, un aspecte que considera imprescindible per a la creació de nous llocs de treball qualificats. Torrent té esperances posades en el Pla Nacional per la Indústria 2022-2025, un document que sintetitza les estratègies polítiques que han de portar Catalunya a incrementar el pes de la indústria en l’economia.

Referint-se a Sabadell, Torrent ha reivindicat que la ciutat vallesana ha de tornar a ser el motor industrial del país. “Sabadell, que ha estat històricament la Manchester catalana, no pot oblidar i deixar de banda la seva tradició industrial”, ha assenyalat.

Construcció d’infraestructures

D’altra banda, també s’ha referit a la importància de la construcció d’infraestructures per augmentar la competitivitat de Catalunya i també la de Sabadell. Torrent ha assegurat que ja ha mantingut reunions amb el nou conseller de Territori, el sabadellenc Juli Fernàndez, sobre el tema. “És evident que necessitem infraestructures adaptades als nous temps i, per això, volem que els trens siguin una prioritat”. Torrent, però, ha preferit no tractar la possible construcció de la ronda Nord, que ara mateix penja d’un fil.

Comentaris
To Top